28 Eylül 2024 Cumartesi

İHD'den Hatice Onaran için açıklama

Dernek faaliyetleri nedeniyle İHD İstanbul Şube yöneticilerinden Hatice Onaran hakkında dava açıldı. 12 Ocak'ta görülecek duruşma öncesi açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi, hak savunucuları üzerindeki baskıların derhal sonlanmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, yöneticilerinden Hatice Onaran'ın dernek faaliyetleri nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında dava açıldığını duyurdu ve dayanışma çağrısı yaptı.

Şube binasında "İnsan hakları savunucuları yargılanamaz" şiarıyla düzenlenen basın toplantısında söz alan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, duruşmanın 12 Ocak'ta görüleceğini belirtti. İktidarın insan haklarını ve hak savunucularını otoriter yönetme anlayışına tehdit olarak gördüğünü, baskılamak ve susturmak istediğini söyleyen Yoleri, şöyle devam etti:

"Sadece insanı değil, birlikte yaşadığımız canlı cansız bütün varlıkları hak öznesi olarak kabul eden ve bu hakların ve insan onurunun korunması için mücadele eden hak savunucuları olarak, baskılar karşısında susmayacağımızı, biat etmeyeceğimizi ifade ediyor, BM İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi ve çok sayıda insan hakları belgesini onaylayarak insan haklarının korunması için yükümlülük üstlenmiş bulunan Devlet yetkililerine bu sorumluluklarınıza uygun davranın ve hak savunucuları üzerindeki baskılara son verin çağrısında bulunuyoruz."