5 Ekim 2024 Cumartesi

İlhan Erdost katledilişinin 41. yılında anıldı

12 Eylül döneminde katledilen Yayıncı İlhan Erdost, ölümünün 41'in yılında mezarı başında anıldı.

12 Eylül Askeri Darbesi'nden sonra 7 Kasım 1980'de gözaltında katledilen Yayıncı İlhan Erdost, ölümünün 41'inci yılında anıldı.

İlhan Erdost'un ailesi ve dostları, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından anma etkinliği sona erdi.

İlhan Erdost'un mezar başında yapılan etkinliğin ardından 25 Şubat 2020'de yaşamını yitiren kardeşi Muzaffer 'İlhan' Erdost ile yeğeni Sol Yayınları Editörü Barışta Erdost'un da mezarı ziyaret edildi.

İLHAN ERDOST HAKKINDA
17 Aralık 1944'te Tokat Artova'da doğan İlhan Erdost, ailesinin geçim sıkıntısı ve II. Dünya Savaşı nedeniyle ilkokulu bitirdikten sonra çalışmaya başladı. Daha sonra Ağabeyi Muzaffer İlhan Erdost ile birlikte Ankara'ya yerleşti. Burada tekrar okula başlayan Erdost, liseden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Muzaffer Erdost'un kurduğu Sol Yayınları'nda çalıştı. Muzaffer Erdost'un 12 Mart 1971'de hapse girmesinin ardından, Sol Yayınları ve Onur Yayınları'nın sorumluluğunu üstlendi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası, yasak yayın basmak ve bulundurmak iddiasıyla ağabeyi Muzaffer İlhan Erdost ile birlikte gözaltına alındı. 7 Kasım 1980'de Mamak Cezaevi'nde görevli erler tarafından darp edilerek Erdost'u öldürmekle yargılanan 4 er ve 1 astsubaya sekizer yıl hapis cezası verilmişti.