28 Eylül 2024 Cumartesi

'İntiharı değil ölüm üreten bu sistemi parçalayan bir devrimi esas alıyoruz'

Kapitalizmin kriz koşullarının yarattığı açlık ve yoksulluğun insanları intihara sürüklediğini kaydeden üniversiteli öğrenciler, intiharı değil ölüm üreten bu sistemi parçalayan bir devrimi esas aldıklarını vurguladı. Öğrenciler, mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı.

Üniversiteli öğrenciler, Eskişehir Anadolu Üniversitesi merkezi yemekhane önünde öğrenci intiharlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

"İntihar değil cinayet, depresyon değil kapitalizm" yazılı pankartın açıldığı eylemde, basın metnini okuyan Kardelen Güneş, son zamanlarda yaşanan öğrenci, işçi ve emekçi intiharlarına sessiz kalmadıklarını söyledi.

Kapitalizmin kriz koşullarının yarattığı açlık ve yoksulluktan birçok işçi, genç ve kadını çaresizce intihara sürüklediğini kaydeden Güneş, "Asgari ücretin ve KYK burslarının temel beslenme, barınma ve gıda ihtiyaçlarımızı sağlamadığı gibi pek çok işçi, genç ve kadının açlıksınırının altında yaşam sürmesine neden oluyor. Neoliberal sistemin yarattığı ve siyasal iktidarın derinleştirdiği ekonomik kriz üniversitelerimize özelleştirme ve piyasalaştırma ile yansıyor ve biz öğrencileri açlığa, yoksulluğa, geleceksizliğe mahkum ediyor" dedi.

'İNSANCA BİR YAŞAMI VE MÜCADELEYİ ÖNE ÇIKARIYORUZ'
Hayatına son veren isimleri sayarak anan Güneş, şöyle devam etti: "Geleceğin ve toplumun inşacıları olarak biz gençler, intiharı değil ölüm üreten bu sistemi parçalayan bir devrim sürecini ve bunun mücadelesini esas almaktayız. Var olan sistemin insanı yalnızlaştıran, rekabeti ön plana çıkaran dayatmalarının karşısında dayanışmayı, insanca bir yaşamı ve mücadeleyi öne çıkarıyoruz."

Yaşanan intiharların sebebinin kapitalizm ve sistemin kaosu olduğunun altını çizen Güneş, "Yeni Hakanlar, yeni Sibeller olmasın diye parolamız, mücadele sözümüz dayanışmadır. Bütün sıra arkadaşlarımızı bu köhnemiş düzene karşı üniversiteli gençliğin özgürlük mücadelesi etarfında örgütlenmeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. İntihar çözüm değil, alternatif yaşamı birlikte yaratabiliriz" dedi.