28 Eylül 2024 Cumartesi

İran merkezli depremde Van'da 8 kişi yaşamını yitirdi

Türkiye-İran sınır bölgesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde Van'da 8 kişi yaşamını yitirdi, 8'i ağır 21 kişi de yaralandı.

Türkiye-İran sınır bölgesinde saat 08.52'de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 5,8'lik depremin derinliğini 8.4 olarak açıkladı.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Gelenler, Böğrüpek (Xanik), Kaşkol ve Özpınar (Elbis) mahallelerinde depremden kaynaklı bir çok ev yıkıldı. Söz konusu mahallelerde çok sayıda kişi yıkılan evlerin altında kaldı.

Enkaz altında kalan 8 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

KOCA: 8'İ AĞIR 21 KİŞİ YARALANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamasında, İran'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin, Van Başkale'de de hasara yol açtığını belirtti.

Depremden hemen sonra bölgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibini sevk ettiklerini vurgulayan Koca, 8 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin, "21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor." bilgisini verdi.