10 Ekim 2024 Perşembe

'İşkenceci olduğunu ifşa ettiği polis, Gergerlioğlu'nu tutuklamaya geldi'

HDP'li Gergerlioğlu'nu yaka paça gözaltına alan polisin, daha önce Gergerlioğlu tarafından işkenceleri Meclis gündemine taşınan polis Abdülkadir Yılmaztürk olduğu iddia edildi.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu Ankara'daki evinde darp ederek gözaltına alan polis ekibi içinde daha önce işlenceci olduğunu ifşa ettiği polis Abdülkadir Yılmaztürk'ün de yer aldığı iddia edildi.

Gergerlioğlu, Kasım 2019'da Meclis'te yaptığı konuşmada, Ankara Emniyetiyle ilgili işkence iddialarını gündeme getirmişti. Avukat tutanağını paylaşan Gergerlioğlu, şu notu aktarmıştı:

"Abülkadir Yılmaztürk, eline plastik eldiven geçirerek gözaltında bulunan kişinin göğüs uçlarını ve kulak memesini defalarca sıkarak işkence edip bu sırada hakaretler ettiğini bir soda şişesi getirerek bu şişeyle kendisini tehdit ettiğini söylüyor."

SAÇILIK: ORGANİZE SUÇ VAR
HDP MYK üyesi Veli Saçılık, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı: "Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun meclis kürsüsünden işkenceci olmakla itham ettiği polis şefini gözaltı yapmak üzere Gergerlioğlu'nun evine göndermişler ve bu şahıs gözaltı işlemi sırasında Gergerlioğlu'nu darp etmiş. Ortada organize bir suç var."