10 Ekim 2024 Perşembe

İstismar davasında yine adalet çıkmadı

Adana'da cinsel istismar suçundan yargılanan E.A. hakkında görülen 5. duruşma sonrası açıklama yapa Adana Kadın Platformu, "İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bu dosyaların mağduru kız kardeşlerimiz, daha da mağdur edilmeden, kolaylıkla adalete ulaşabilirlerdi" dedi.

Adana'da biri henüz 5, diğeri 11 yaşında olan iki kuzenine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 17 yaşındaki E.A. hakkında Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 5'inci duruşması görüldü.

"Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ile suçlanan sanık E.A ile mağdur çocukların ailesi duruşmada avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Mahkeme heyeti, duruşmanın başında mağdur çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceği yönünde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden istediği raporun ulaştığını açıkladı. Çocukların beyanlarına itibar edilebileceği yönünde hazırlanan rapor, okunup dava dosyaya eklendi.

Ardından iddia makamı esasa dair mütalaasını hazırlamak üzere mahkeme heyetinden süre talebinde bulundu. Talebini kabul eden heyet, bir sonraki duruşmanın 16 Nisan'da görülmesine karar kıldı.

AV. BEK: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSA ADALETE ULAŞILABİLİRDİ
Görülen duruşma sonrası Adana Kadın Platformu üyesi olan Avukat Sevil Aracı Bek, adliyenin binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Av. Bek, birçok cinsel taciz vakasının aile içerisinde gizlenmesi nedeniyle suçluların cezasız bırakıldığını dile getirdi. Görülen dava dosyası özelinde mağdur kardeşlerin babalarının dahi çocukların yanında olmadığına dile getiren Bek, "İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, bu dosyaların mağduru kız kardeşlerimiz, daha da mağdur edilmeden, kolaylıkla adalete ulaşabilirlerdi" dedi.

'SÖZLEŞMEYİ KAZANDIĞIMIZI GİBİ SAVUNACAĞIZ'
Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesini alanlarda, sokaklarda, meydanlarda savunmayı sürdüreceklerini söyleyen Av. Bek, "Sözleşmeyi nasıl kazandıysak, öyle savunacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, erkek adalet değil, gerçek adaletin uygulandığı, demokratik bir hukuk devletinde eşit, özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek isteyen tüm kadınları dayanışmaya, mücadeleye, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.