21 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de gençlik örgütlerinden eylem: Omuz omuza mücadele edeceğiz

Gözaltı ve tutuklama saldırılarını protesto eden İzmir'deki gençlik örgütleri,  "Filistin de bizim, Taksim de bizim. Van da bizim, Kaypakkaya da bizim. Tutuklanamaz! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" dedi. 

İzmir'de gençlik örgütleri, gözaltı ve tutuklama saldırılarını Karşıyaka iskelesi önünde protesto ediyor. "Filistin de bizim, Taksim de bizim. Van da bizim, Kaypakkaya da bizim. Tutuklanamaz! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı eylemde Taksim selamlandı. 

Sloganlar Karşıyaka çarşıdan iskele önüne yürüyen gençlik örgütleri, "1 Mayıs alanı Taksim meydanı", "Taksim'de düşene, dövüşene bin selam" sloganları atıyor.

'SOSYALİSTLER VE KÜRTLERİN İTTİFAKI İKTİDARA ENGEL OLDU'
Okunan basın metnininde, seçimlerin ardından yaşadığı yenilgiyi edemeyen AKP-MHP iktidarının çareyi saldırmakta bulduğu kaydedildi. Bu saldırıların sonuç vermediğinin altı çizilen açıklamada, "Sosyalistlerin ve Kürt halkının ittifakı ve her yerden yükselttiğimiz direni buna engel oldu. Van'ı geri almamızın faturasıysa 2 Nisan'dan beri tutuklu olan yoldaşlarımız Seda ve Sibel'e kesildi" denildi. 

'KORKU SALMA OPERASYONLARI BİTMEDİ'
İzmir'den 9 kişinin daha tutuklandığı hatırlatılan açıklamada, "1 Mayıs Taksim alanıdır" diyen devrimcilerin günlerdir devam eden operasyonlarla tutsak edildiği kaydedildi. İbrahim Kaypakkaya'nın devrimci iradesini sahiplenen dört devrimcinin hala tutsak olduğu hatırlatılan açıklamada, "Van eylemleri bitti, 1 Mayıs eylemleri bitti ama korku salma operasyonları, devletin gözaltı terörü bitmedi" denildi. 

'OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ'
İktidarın yoksullaşma, geleceksizlik karşısında öfkelenen halkın devrimcilerle buluşmasını engellemeye çalıştığının altı çizilen açıklamada, "Fakat biz halkız. Bu halk size dert olacak. İktidarınızın sonunu getirenler de biz halk olacağız. Van'da 1 Mayıs'ta nasıl omuz omuza mücadele ettiysek, yine edeceğiz. Gözaltılarınıza, tutuklamalarınıza, korku operasyonlarınıza da boyun eğmeyeceğiz.