21 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler anıldı

İzmir'de İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler'i anan gençlik örgütleri, "15-16 Haziran işçi direnişinden, toprak işgallerine nerede bir isyan ve direniş varsa yüzünü oraya dönen Kaypakkaya'nın devrimci yönteminin mirasçısıyız" dedi.

Gençlik örgütleri İzmir'de ölümsüzlüğünün 51. yılında İbrahim Kaypakkaya ve Haki Karer ile Dörtler'i andı. Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan yürüyüşün ardından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde "Katil devlet yıkacağız elbet", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" ve "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" dövizler ve "Bu çelik aldığı suyu unutmayacak, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler kavgamızda yaşıyor" pankartı açıldı.

Gençlik örgütleri adına konuşan Yusuf Metin Karakaya, devrimcilerin yoğunlaşan baskı ve sömürü koşullarına karşı direndiğini vurguladı. Karakaya, "Halkın kararlılığıyla Komünist önder İbrahim Kaypakkaya'nın, Haki Karer'in ve Dörtlerin ölümsüzleştiği 18 Mayıs'ı karşılıyoruz. Devletin adının anılmasına, fotoğrafının taşınmasına tahammül edemediği İbrahim Kaypakkaya'yı, anıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki bizden önce bu halkın kurtuluş yolunu inşa etmek için yola çıkan devrimciler, bugünümüze ışık tutacak bir pratiğin ve çizginin sahibiydiler. Onlar, mevcut baskı ve zor politikalarına karşı nasıl mücadele edilebileceğine dair yönümüzü gösteren kutup yıldızdırlar. 15-16 Haziran işçi direnişinden, toprak işgallerine nerede bir isyan ve direniş varsa yüzünü oraya dönen Kaypakkaya'nın devrimci yönteminin mirasçısıyız" dedi.