24 Eylül 2024 Salı

İzmirli kadınlar: Enternasyonal kadın dayanışmasını inşa edeceğiz

Savaşa, işgal ve yoksullaşmaya karşı ses çıkaran İzmirli kadınlar, enternasyonal kadın dayanışmasına çağırdı.

İzmir Kadın Platformu savaşa, işgale ve yoksullaşmaya karşı Konak'taki vapur iskelesinin karşısında basın açıklaması yaptı. "Yoksulluğa ve savaşa karşı yaşamı savunuyoruz" pankartı ile "Rojava'dan Filistin'e sömürgeci işgale dur de", "Sömürü, katliam, yolsuzluk düzenine son", "Savaşa değil kadınlara bütçe","Filistin halkı yalnız değildir", "Savaşa değil kadınlara bütçe" dövizleri taşındı.

Basın metnini okuyan Ruken Emektar, "Kadınlar için güvenli bir yer kalmadı. Ülkeler, kentler, sokaklar, haneler, işyerleri, fabrikalar, hastaneler, okullar her yer yoksulluk ve şiddet dolu. Yoksulluk ve savaşın kadınlar üzerinde yarattığı yıkıma karşı, yaşam hakkımızı savunmak için buradayız" dedi.

Filistin halkının direnişinin selamlandığı açıklamada, siyonist İsrail'e karşı direnen Filistinlilerle dayanışma çağrısı yaptı.

Emektar, "İsrail ile yapılan tüm ikili anlaşmaların iptal edilmesini, ABD ve NATO üstlerinin derhal kapatılmasını, İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilip, halkların kendi kaderini tayin hakkının ve Filistin halkının siyasal hak eşitliği ve devlet olma talebinin tanınmasını  istiyoruz. Bunun için tek adamcı iktidar blokunun kadınların hakları ve hayatları üzerinden inşa etmeye çalıştığı gerici-faşist rejime karşı dayanışmayı da örgütlülüğümüzü de büyüteceğiz. Filistin'de Suriye'de ya da dünyanın başka bir yerinde kadınların bedenleri üzerinden sürdürülen kapitalist barbarlığa karşı enternasyonal kadın dayanışmasını inşa edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.