23 Eylül 2024 Pazartesi

JKŞ: Kadın katillerinden hesap soracağız

JKŞ, zorla evlendirmeyi kabul etmedikleri için katledilen 13 yaşındaki Eyde El Seîdo ve 14 yaşındaki Aye El Xilêf için Önderlik Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, zorla evlendirme baskısını kabul etmedikleri için katledilen 13 yaşındaki Eyde El Seîdo ve 14 yaşındaki Aye El Xilêf için Önderlik Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

JKŞ'nin çağrısıyla düzenlenen eyleme Değişim Partisi üyesi kadınlar da katıldı. Hesekê Meclisi Üyesi Helimê El Xidir yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin devam ettiğini belirtti. "Kadınlar daha ne kadar erkeklerin kontrolünde olacak?" diye soran Helimê El Xidir, "namus" adı altında işlenen kadın katliamlarını kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Erkek egemen zihniyetin çocuk yaşta evliliğe zorlanan kadınları katlettiğini belirten Helimê El Xidir, saldırının IŞİD zihniyetiyle aynı olduğunu belirtti. Helimê El Xidir, "IŞİD çeteleri de Şengal'de binlerce Ezidi kadını kaçırdı. Faşist Türk devletinin desteklediği çeteler yüzlerce kadını kaçırıp, tecavüz etti, sattı. Biz kadınların iradesi devrimle güçlendi. Erkek egemen anlayışlar kadın devrimini zayıflatmak için saldırılarını artırıyor" şeklinde konuştu.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını da hatırlatan Helimê El Xidir son olarak şunları söyledi: "Zap, Avaşin ve Metina'da saldırılar devam ediyor. Türk devletinin işgal alanlarını genişletmek istediğini biliyoruz. Bizler, tüm kadınları işgalcilerin elinden kurtaracağız. Kadınları ezenlere karşı mücadelemizi birleştireceğiz ve kadın katillerinden hesap soracağız. Zafer kadın devriminin olacak. JKŞ olarak, tüm kadınları saldırılara karşı durmaya çağırıyoruz."