23 Eylül 2024 Pazartesi

Katledilen kadının faillerine beraat

Katledildiği 7 yıl sonra ortaya çıkan Halime Akça'nın faillerin yargılandığı davanın karar duruşmasında, dört sanık hakkında beraat kararı çıktı.

Ankara'da 2012 yılında erkek akrabaları tarafından öldürüldüğü 7 yıl sonra ortaya çıkan 25 yaşındaki Halime Akça'nın faillerinin yargılandığı davanın karar duruşması, Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Taburlar köyünde 2013 yılında hayvanlarını otlatan bir çoban, toprağa gömülü kadın cesedi bulmuştu. Bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenilen kadının cenazesi, kimliği belirlenemeyince kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Cinayetten 7 yıl sonra "vicdan azabına dayanamıyorum" diyerek yaşananları anlatan "Elma" kod adlı gizli tanık, karakola giderek "Halime Akça, 2012 yılında aile meclisinin verdiği karar doğrultusunda ağabeyleri Abdulşükür ve Abdulmelik ile halasının oğulları Burhan ve Kasım Akça tarafından bıçaklanarak öldürdü" şeklinde ifade vermişti.

ORMANLIK ALANDA KATLEDİLDİ
Bunun ardından katledilen Halime Akça'nın babası Abdulrezzak Akça, ağabeyi Abdülmelik ve halasının oğulları Burhan ve Kasım Akça gözaltına alınmıştı. Cinayetten sonra kaçan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Abdulşükür Akça'nın ise Hatay'dan Ankara'ya motosikletiyle geldiği ve Halime Akça'yı ormanlık alanda öldürdüğü iddiaları yer almıştı. Abdulşükür Akça'nın, cinayetten 1 yıl sonra da Suriye'ye giderek, DAİŞ'e katıldığı öne sürülmüştü.

DÖRT KİŞİ HAKKINDA BERAAT KARARI
Halime Akça'nın babası Abdulrezzak Akça, ağabeyleri Abdülmelik, Abdulşükür, halasının oğulları Burhan ve Kasım Akça hakkında, "yakın akrabayı töre saikiyle tasarlayarak, canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürme" suçundan dava açıldı. Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, "Yakın akrabayı töre saikiyle tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuksuz yargılanan Abdulrezzak, Abdülmelik, Burhan ve Kasım Akça hakkında beraat kararı verdi.

DAİŞE KATILDIĞI İDDİA EDİLEN SANIĞIN DOSYASI AYRILDI
Mahkeme, Suriye'ye gittiği tespit edilen ve DAİŞ'e katıldığı belirtilen baş şüpheli sanık Abdulşükür Akça'nın dosyasını ise ayırdı.