25 Eylül 2024 Çarşamba

Kazdağı Ekofest'e önce yasak, sonra soruşturma

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından düzenlenen Ekofest'e günler kala festivalin yer izinleri iptal edildi, ardından dernek başkanı Süheyla Doğan hakkında soruşturma başlatıldı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kazdağı Ekofest için Tarım ve Orman Bakanlığı'na başvuruda bulunmuş, başvuru ilk olarak uygun bulunmuştu. Ancak izinler sonradan bakanlığın Balıkesir Şube Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti.

Bunun üzerine dernek üyeleri Bayramiç Savcılığı önünde basın açıklaması yaparak, "Ortalığı sellerin götürdüğü yağmurlu haziran günlerinde sözüm ona 'yangın tehlikesi'yle bir araya gelmemiz engellendi. Geçen sene de aynı gerekçe ileri sürülmüştü. Biz nedenin orman yangını olmadığını biliyoruz. Bu yasaklama, son yıllardaki yaşam alanlarımıza ve haklarımıza yönelik müdahalelerin bir parçasıdır" demişti.

Açıklamanın ardından dernek başkanı Süheyla Doğan hakkında soruşturma başlatılarak Doğan ifadeye çağrıldı. Dernek tarafından yapılan açıklamada ise basın açıklaması yapmanın anayasal bir hak olduğu vurgulanarak "Anayasal haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz!" ifadeleri kullanıldı.