30 Eylül 2024 Pazartesi

Madencilerin yürüyüşü 6. gününde: Bu işçiler sizin için de yürüyor

Fernas Madencilik işçilerinin Bağımsız Maden-İş öncülüğünde başlattığı yürüyüş, 6. gününde Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine ulaştı. Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, işçi sınıfına seslenerek, "Bütün işçi sınıfı bunu iyi izlesin. Bu işçiler sizin için de yürüyor" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te Bağımsız Maden-İş'e üye olan işçilerin işten atılması sonrası işçiler, işçi sağlığı ve iş güvenliği (İSİG) önlemlerinin alınması, insanca yaşayacak bir ücret ve işten atılanların geri alınması talepleriyle direniş başlatmış, direniş 1. ayını doldururken ise Soma'dan Ankara'ya yürüyüşe geçmişti.

Direnişin 36., yürüyüşün 6. gününde işçiler, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine ulaştı. İşçilere, Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Tarım-Sen de yürüyüşte eşlik etti.

Sivrihisar'da açıklama yapan işçilere, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi.

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Bu akşam Sivrihisar'da kalacaklarını ve yarın Ankara'nın Polatlı ilçesine geçeceklerini belirten Çakır, "6 günden beri ayaklarımızın altı patladı. Patlasa da 'Ölmek var, dönmek yok' dedik. Ankara'ya varacağız, Meclis'te bu işçilerin haklarını alacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye işçi sınıfına seslenen Çakır, "Bütün işçi sınıfı bunu iyi izlesin. Bu işçiler sizin için de yürüyor. Kendileri için de yürüyorlar ama sizler de bu kardeşlerinize destek verirseniz bir an önce bu mesele çözülür. Biz bu meselenin Ankara'da çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Çakır, tüm siyasi partilere ve demokratik kitle örgütlerine seslenerek, "Bu işçilerin yanında durun. Bu işçiler haklarını alsın. Alınterini istiyorlar, başka bir şey istemiyorlar" dedi.

Açıklamada, "Çalmadık, çırpmadık, hakkımızı aradık" sloganı atıldı.