24 Eylül 2024 Salı

Mazlum Ebdi: Uluslararası toplum IŞİD sorununa radikal çözümler bulmalı

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Hesekê Cezaevi'nde IŞİD'li tutuklular kaçmadan kontrolün yeniden sağlandığına işaret ederek, uluslararası toplumun IŞİD sorununa radikal çözümler bulması gerektiğini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kentindeki Sina Cezaevi'nde bulunan 5 bin IŞİD'li kaçma girişiminde bulunmuş, DSG savaşçılarının cezaevini abluka altına almasıyla olay kontrol altına alınmıştı.

Konuya ilişkin twitter hesabından açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Hesekê Cezaevi'nde IŞİD'li tutuklular kaçmadan kontrolün yeniden sağlandığına işaret ederek, uluslararası toplumun IŞİD sorununa radikal çözümler bulması gerektiğini belirtti.

Ebdi, "Kuvvetlerimizin gösterdiği büyük çabalar ve IŞİD tutuklularının hapishane içindeki itaatsizliğiyle ilgili objektif ve hızlı bir şekilde müdahaleleri sayesinde, felaketten kaçınabildik ve hapishanedeki durumu herhangi bir kaçış olmadan kontrol edebildik. Müttefiklerimiz ve uluslararası toplum, bu uluslararası soruna radikal çözümler bulmak için çalışmalarını güçlendirmelidir' ifadelerini kullandı.