21 Eylül 2024 Cumartesi

Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında ve katledildiği yerde anıldı

Gezi ayaklanmasında 1 Mayıs Mahallesinde ölümsüzleşen Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında ve katledildiği yerde anıldı.

Gezi direnişi şehitlerinden Mehmet Ayvalıtaş için anma etkinliği düzenlendi.

'MEHMET YAŞIYOR, GEZİ ÖZGÜRLÜĞE ÇAĞIRIYOR'
Çekmeköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında yapılan anmada, "Mehmet yaşıyor, Gezi özgürlüğe çağırıyor" pankartı açıldı. SODAP tarafından düzenlenen anmada, iki gün önce Gezi Parkını ablukaya alan, Taksim'i kuşatan saray rejiminin Gezi ayaklanmasından ne kadar korktuğunu gösterdiği vurgulandı. Anmada, "Saray rejimi Gezinin üzerine beton dökmeye çalışıyor. Zorbalığını sürdürmek sömürüsünü büyütmek istiyor" denildi.

KONUKÇU: GEZİ VE KOBANÊ'NİN BULUŞTUĞU ÇİZGİDEN KORKUYORLAR
Anmada söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, Mehmet Ayvalıtaş'ın yoksul bir ailenin çocuğu olduğunu, çalışmak için okul hayatına son verdiğini söyledi. Çok küçük yaşta sömürüyü deneyimleyen Ayvalıtaş'ın eşitlik ve adalet arzusu ile örgütlü mücadeleye katıldığını söyleyen Konukçu, "Gezi'de kaybettiğimiz bütün canlarımız gibi Gezi direnişinde en önde yer aldı" dedi.

Saray rejiminin Gezi ve Kobanê'yi birleştiren çizgiden korktuğunu vurgulayan Konukçu, "Gezi ve Kobanê'nin buluştuğu çizgi olan partimiz Gezi direnişinden sonra 7 Haziran 2015'te çok büyük bir başarı sağladı" dedi.

AYVALITAŞ'IN KUZENİ: ACIMIZ ADALET SAĞLANINCA SON BULACAK
Mezar başındaki anmada Mehmet Ayvalıtaş'ın kuzeni Volkan Ayvalıtaş da söz aldı. Ayvalıtaş, acılarının adalet sağlanması durumunda son bulacağını söyledi.

Mezar anması, "Mehmet yoldaş yaşıyor direniş sürüyor" sloganıyla sona erdi.

Ardından Mehmet Ayvalıtaş'ın katledildiği 1 Mayıs Mahallesinde köprü üzerinde anma etkinliği yapıldı. Köprü üzerine Ayvalıtaş'ın fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı.

DEMİR: ONLAR GEZİ DİRENİŞİNİN SEMBOLÜDÜR
Burada söz alan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir konuşmasına Gezi direnişinde ölümsüzleşenleri anarak başladı. Onların Gezi direnişinin sembolüdür olduğunu söyleyen Demir, "Milyonlarca insanın taleplerini, arzularını, direniş ruhunu yansıttılar" diye konuştu.