28 Eylül 2024 Cumartesi

Menal Mêrdîn'in katledilmesi eylemlerle kınandı

Şengal ve Maxmur halkı, Menal Mêrdîn'in Tilezêr'de suikast saldırısıyla katledilmesini yaptıkları eylemlerle kınadı.

Menal Mêrdîn'in Şengal'in Tilezêr ilçesinde 2 Ocak'ta KDP ve Türk devletinin işbirliğiyle katledilmesi eylemlerle kınandı. Şengal Özerk yönetimin çağrısıyla bir araya gelen Êzidi halkı yürüyüş gerçekleştirdi.

Tilezêr Meclis binası önünde bir araya gelen Êzidi kurum temsilcileri ve halk, 14 Ağustos dörtyoluna kadar yürüdü. Yürüyüşte Menal Mêrdîn'in ve Paris katliamında katledilen 3 Kürt yurtseverin fotoğrafları taşındı. Yürüyüş boyunca KDP ve Türk devletinin işbirliğini kınayan sloganlar atıldı.

'MENAL MÊRDÎN'İ KDP VE TÜRK DEVLETİ KATLETTİ'
Tilezêr Meclisi Eşbaşkanı Sado Şengali, Menal Mêrdîn'in katledilmesinin Êzidi halkına yönelik saldırı planlarının devamı olduğunu söyledi. Şengali, "Öncülerimizin hedef alındığı bu olayların KDP'nin desteğiyle yapıldığını çok iyi biliyoruz. Halkımızı tüm planlara karşı direnmeye ve bağımsız ve özgür Şengal'i inşa etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şengal Şehit Aileleri Derneği Sözcüsü Hemed Bişar da KDP ve Türk devleti işbirliğine dikkat çekti. Menal Mêrdîn'in Êzidi halkına verdiği emekleri ve yaptığı hizmetleri aktardı.

'KÜRT HALKI ŞEHİTLERLE ZAFERE ULAŞACAK'
Menal Mêrdîn'in katledilmesi, Maxmur (Şehit Rüstem Cudi) kampında yapılan etkinlikle de kınandı. Maxmur Halk Meclisi tarafından düzenlenen etkinlik saygı duruşu ile başlatıldı. Etkinlikte, Maxmur Halk Meclisi Divan Eşbaşkanı yardımcısı Robar İlhan açıklama yaptı. 

Menal Mêrdîn'in katledilmesine tepki gösteren Robar İlhan "Kürt halkı bugün dört parçada şehitlerini uğurladı" dedi. Menal Mardin'in hem bir devrimci, hem de bir araştırmacı olduğunu söyleyen İlhan, Êzidi katliamı ardından Şengal'e gelen devrimcilerden olduğunu, Şengal halkının acısını paylaştığını vurguladı. Robar İlhan, Kürdistan'da devrimin öncülerine yönelik düzenlenen her saldırıda faşist Türk devletinin Barzani ailesiyle işbirliği yaptığına dikkat çekti ve "Devrim şehitlerle büyüdü ve Kürt halkı şehitlerle zaferlere ulaşacaktır" diye vurguladı.