10 Ekim 2024 Perşembe

Mersin ve Antalya'da ev baskınları: 11 gözaltı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mersin'in Akdeniz ilçesindeki kırsal mahallerinde bulunan birçok eve baskın yapıldı. Mersin'de yapılan baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Antalya'da yapılan baskınlarda HDP PM üyesi Songül Şarklı ve HDP'li Selma Yavuz gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tutuklu Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne (TUHAD-FED) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mersin'in Akdeniz ilçesindeki kırsal mahallerinde bulunan birçok eve baskın yapıldı. Askerler tarafından sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan baskında, 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Akdeniz İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Tutuklulara para gönderdikleri gerekçesiyle gözaltına alınanların, Antalya'ya götürülmesi bekleniyor.

Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: TUHAD-FED Çukurova eski yöneticileri Celal Yel, Hasan Vadi, Ali Bilen, Kadri Ezen, Nermin Aktuğ, Diyar Turgut, Eylem Turgut, Serhat Turgut ve Yener Aydın.

ANTALYA'DA İKİ GÖZALTI
Aynı soruşturma kapsamında Antalya’da ise yapılan ev baskınlarında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Songül Şarklı ve Selma Yavuz gözaltına alındı.