10 Ekim 2024 Perşembe

Mersin'de hekimlere SGK borçlanmaları geldi

Mersin'de yüzün üzerindeki hekime SGK borçlandırmaları gelmesine ilişkin açıklama yapan Mersin Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği, bu borçlanmaların hekimlere ikinci bir "öl emri" olduğunu vurguladı. 

Mersin Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği, Covid-19 pandemisinde 15 gündür kentte yüzün üzerindeki hekime SGK borçlandırmaları geldiğini ve bunun pandemi mücadelesinde yaşamını zar zor kurtaran hekimlere ikinci bir "öl emri" olduğunu kaydetti.

Açıklamada, SGK tarafından gelen borçlandırma yazılanların özetle "şeklen doğru, içerik olarak yanlış olan raporlara dayanarak yazılan reçetelerin bedellerinin sizden tahsil edilmesine karar verilmiştir" şeklinde olduğu aktarıldı. 

Reçetelerin önemli bir kısmının, 2017 yılında yapılan bir operasyonla açığa çıkarılan "reçete şebekesi" tarafından düzenlenen "sahte" raporlara binaen yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Acilen yapılması gereken ise 100 civarında hekimin mağduriyetinin önüne geçilmesidir. Aksi takdirde biz hekimler ‘sahte' reçete saçmalığına nasıl prim vermediysek SGK'nın bizleri uğrattığı bu mağduriyete de prim vermeyeceğiz yasal ve meşru yollarla hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu mağduriyeti yaşayıp da bugüne değin bizlere ulaşamayan hekim arkadaşlarımızı da bu haksızlığa karşı hep beraber hareket etmeye ve özellikle Tabip Odamız aracılığıyla daha güçlü bir karşı çıkışı örgütlemeye çağırıyoruz. Buradan yaptığımız bu çağrının yanı sıra Sağlık Bakanlığı ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nü de SGK mağduru hekimlerin haklarını savunmaya davet ediyoruz" denildi .