28 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP komutanları Şoreş ve Newal için açıklama: Yoldaş olduğumuz için mutluyuz

ICOR temsilcileri MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş ve MLKP komutanı Firat Newal'in şehadetine ilişkin yaptıkları açıklamada, komünistlerin devrim ve sosyalizm mücadelesinde örnek olmayı sürdürecekleri kaydetti. İki komünist öncünün şehadetinden yaşadıkları üzüntünün dile getirildiği açıklamada, yoldaş olmanın da gururunun taşındığı kaydedildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve  MLKP komutanı Firat Newal'in şehit düşmesine ilişkin ICOR Enternasyonal Koordinasyon Komitesi (ICC), Marksist-Leninist Proleter Birlik (UPML), MLPD Enternasyonalizm Sorumlusu Monika Gärtner-Engel, ICOR Avrupa koordinatörlerinden ve Hollanda Kızıl Şafak örgütü temsilcisi Jeroen Toussaint açıklama yaptı. Açıklamada iki komünist öncünün ölümsüz olduğu vurgulandı.

ICOR: DÜNYA DEVRİMCİ HAREKETİ İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP
MLKP MK üyesi Baran Serhat ile komünistler Ümit Tekin ve Şenol Sağaltıcı'nın yanı sıra Kürt özgürlük hareketi ve Rojava devrimi temsilcilerine yönelik suikastları hatırlatan ICOR açıklamasında, "Faşist Türk devletinin bu hedefli ve uzun süredir planlanmış katletme saldırıları devrimci hareketi yıpratmayı ve ezmeyi amaçlamaktadır. Faşist Türk devleti, kendi sömürgeci egemenliğini sürdürmek için devrimci güçleri tasfiye etmeye yönelik kapsamlı bir imha konsepti uygulamaktadır. Bu saldırılar kuşkusuz ABD ya da AB'deki Alman devleti gibi emperyalist güçlerle yakın işbirliğine dayanmaktadır. Ancak hiçbiri başarılı olamayacaktır. Kaybettiğimiz her insan, özgürlük çiçeklerinin birer tohumu olarak toprağa düştü. Sayısız insan onların izinden gidecek, onlardan öğrenecek, onlara layık olacak ve onların mücadelesini sürdürecektir.
Yoldaşların dünya devrimci hareketi için büyük bir kayıp olduğunun bilincindeyiz ve MLKP'li yoldaşlarımızın acısını paylaşıyoruz" denildi.

Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in mücadele hayatının anlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bu alçakça suikastler karşısında öfkemizi paylaşıyor ve dünya devrimcilerinin örgütü ICOR'un Enternasyonal Koordinasyon Komitesi olarak, tüm tasfiye saldırılarına rağmen yılmaz bir devrimci mücadele yürüten üye örgütümüz MLKP ile ve bu özgürlük mücadelesinde yer alan tüm devrimcilerle kopmaz bir dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Ahmet Şoreş ve Fırat Newal yoldaşların devrimci yaşamlarını kutluyor, hareketimizi zenginleştirdikleri için kendimizi şanslı sayıyor ve onların idealleriyle dayanışma içinde Kürdistan ve Türkiye'de özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin yanınızda yer alıyoruz. Şehid namirin."

UPML: BİRLEŞİK CEPHEDEKİ BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRELİM
Marksist-Leninist Proleter Birlik (UPML) adına yapılan açıklamada şehitlerin aileleri ve yoldaşlarına baş sağlığı dilendi ve "Faşist güçler devrimci saflarımızı zayıflatmak istiyorlar, ama başaramayacaklar! Devrimci mücadele faşizme ve emperyalizme karşı, halkların kurtuluşu ve sosyalizm için ortak mücadelemizdir! Çabalarımızı katlayarak mücadelemizi ve ICOR ve antiemperyalist ve antifaşist enternasyonal birleşik cephedeki bağlarımızı güçlendirelim. Birlikte güçlüyüz, onlardan daha güçlüyüz! Özgürlük için şehit düşen yoldaşlarımız yüreklerimizde ve mücadelemizde yaşıyor" ifadeleri yer aldı.

ENGEL: AYNI YOLDA YÜRÜDÜĞÜMÜZ İÇİN MUTLUYUZ
ICOR Genel Koordinatörü MLPD Enternasyonalizm Sorumlusu Monika Gärtner-Engel ise şehit düşen komünistler için yas tuttuklarını ancak aynı yolda yürüdükleri için mutlu olduklarını belirtti. Sadece Kürt halkının kurtuluşu için değil tüm dünyada sömürü ve baskıdan kurtuluş için mücadele ettiklerini dile getiren Engel, "Faşist Türk rejimi, özgürlük mücadelesinin, demokrasi, kurtuluş ve sosyalizm mücadelesinin zaferinden ve yoğunlaşmasından korktuğu için, özgürlük savaşçılarına yönelik karşı-devrimci bir azgınlıkla insansız hava aracı saldırılarını, yıkıcı saldırıları yoğunlaştırdı ve daha da yoğunlaştıracak. Bu özgürlük hareketinin geleceği, şu ya da bu emperyalistle ittifakta değil, tüm dünyadaki işçiler ve geniş kitlelerle ortak mücadelede yatmaktadır. Ahmet ve Firat'in hayatından çıkaracağımız önemli ortak derslerden biri de budur. Yoldaşların partisi MLKP'ye büyük taziyelerimizi sunuyoruz, acınızı paylaşıyoruz ama aynı zamanda sizin gibi yoldaşlara sahip olduğumuz ve uluslararası devrim yolumuza birlikte devam ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

LOUANİ: MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK İÇİN YENİ BİR MOTİVASYON OLACAKTIR
ICOR Afrika Koordinatörü ve Tunus Yurtsever Demokratik Sosyalist Partisi temsilcisi Hatem Louani de şu ifadeleri kullandı: "ICOR ICC adına ve Afrika Marksist Leninist partileri adına, devrimci parti ve örgütlerin uluslararası koordinasyonunda kıta koordinatörü olarak, Türkiye'nin faşist rejimi tarafından Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşların öldürülmesinden dolayı Türkiye, Rojava ve tüm dünyadaki MLKP'li yoldaşlarımıza en derin taziyelerimi sunuyorum. Bu suikast çok üzücü ve zor olabilir, ancak MLKP, Kürt halkı ve dünyanın her yerinden tüm devrimciler için kurtuluş, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini sürdürmek için yeni bir motivasyon olacaktır."

TOUSSAİNT: MÜCADELEDE BİZİM İÇİN ÖRNEK OLMAYI SÜRDÜRECEKLER
ICOR Avrupa koordinatörlerinden ve Hollanda Kızıl Şafak örgütü temsilcisi Jeroen Toussaint ise "Rode Morgen Hollanda olarak faşist Türk devletinin Rojava'daki Kürt özgürlük hareketine yönelik saldırılarını kınıyoruz. İnsanlığın sömürü ve baskıdan kurtuluşu için mücadele ederken kaybettiğimiz Ahmet ve Firat'ın haberini üzüntüyle aldık. Rode Morgen örgütü olarak MLKP'li yoldaşların kayıpları nedeniyle büyük bir acı duyuyoruz. Ama onlar devrimci ve komünist hareketin kalbinde yaşamaya devam edecekler. Onlar, insanlığın sömürü ve baskıdan kurtuluşu için verilen mücadelede bizim için bir örnek olmayı sürdürecekler" dedi.