21 Eylül 2024 Cumartesi

Naci Şengül'ün akıbetinin açıklanması istendi

Hakkari'de 1994 yılında gözaltında kaybedilen Naci Şengül için otuz yıldır adalet arandığı belirtilen Hakkari'deki eylemde, "İnsanlığa karşı işlenmiş suçlar ele alınmalı ve sorumlular bir an önce adil bir yargı önünde hesap vermelidir. Buradan yetkililere bir daha sesleniyoruz, Naci Şengül ve diğer köylülerin akıbeti açıklansın, sorumlular yargılansın" denildi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, Yüksekova ilçesindeki Sanat Sokak'da "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 122.'sini gerçekleştirdi. Gözaltında kaybedilen ve faili meçhul cinayetlerde katledilenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, Şemdinli'de 24 Temmuz 1994 yılında gözaltında katledilen Naci Şengül'ün hikayesi aktarıldı. 

Naci Şengül için otuz yıldır adalet arayan ailesi ve insan hakları savunucuları olarak, failler yargılanana kadar mücadele edeceklerini söyleyen Ozan Akbaş, "İnsanlığa karşı işlenmiş suçlar ele alınmalı ve sorumlular bir an önce adil bir yargı önünde hesap vermelidir. Buradan yetkililere bir daha sesleniyoruz, Naci Şengül ve diğer köylülerin akıbeti açıklansın, sorumlular yargılansın" çağrısında bulundu.

Açıklama oturma eyleminin ardından son buldu.