28 Eylül 2024 Cumartesi

Namoğlu'nun mesajı: Özgürlüğe ancak silahlı mücadeleyle varılabilir

MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) sicil videosu yayınlandı. Devrim ve özgürlük için silahlı mücadelenin önemine vurgu yapan Namoğlu, Alman gençlerine de Rojava devrimine katılım çağrısında bulunuyor.

Türk devletinin saldırısında şehit düşen MLKP'nin genç komutanlarından Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) sicil videosuna ETHA ulaştı.

Namoğlu, yüzünü özgür alanlara çevirip Rojava devrimine katıldığı dönemde çekilen sicil videosunda kimlik bilgilerinin yanı sıra devrim mücadelesine ilişkin görüşlerini de dile getiriyor. Bir dönem Almanya'da yaşayan Namoğlu, Alman gençlere de çağrı da bulunuyor.

'DEVRİM VE PARTİ İÇİN SAVAŞMAKTAN ÇOK MUTLUYUM'
Namoğlu şunları dile getiriyor: "Adım Özgür soyadım Namoğlu. Parti adım, Firat soyadım Newal. Anne adım Rukiye, baba adı Ali. Doğum tarihi 15 Haziran 1994. Doğum yeri İzmir. Rojava'ya 2016 yılında geldim. Rojava'ya gelme sebebim silahlı mücadelenin zorunluluğunun farkında olmam, farkına varmam. Devrimin zorunluluğunun farkında olmam. Özgürlüğe ancak silahlı mücadeleyle varılabileceğinin farkında olmamdan kaynaklı bu alanlara geldim."

Videonun devamında devrim ve parti için savaşmaktan onur duyduğunu vurgulayan Namoğlu şöyle devam ediyor: "Parti içinde doğdum. Küçük yaşta çalışmalara başladım. Bu alanlarda bulunmaktan çok mutluyum ve onur duyuyorum. Devrim için savaşmak, parti için savaşmaktan çok mutluyum. Devrimin zaferi için mümkün olanın en fazlasını vereceğime söz veriyorum. Devrimin zaferi için yaşasın MLKP. Yaşasın halkların kardeşliği. Yaşasın Komünist Kadın Örgütümüz."

ALMAN GENÇLERİNE 'DEVRİME KATILIN' ÇAĞRISI
Namoğlu, sicil videosunun devamında bir dönem faaliyet yürüttüğü Alman gençlerine de çağrı yapıyor ve şunları dile getiriyor: "Her devrimci devrimi görmeli, Rojava devrimine katılmalı. Buradaki devrimi yaşamalı, teorisini pratik ile birleştirmeli. Bu nedenle bütün devrimcileri, gençleri, kadınları, ve işçileri Rojava devrimine katılmaya çağırıyorum. Yaşasın enternasyonal dayanışma. Yaşasın Rojava devrimimiz."