28 Eylül 2024 Cumartesi

Nefret saldırısında bulunan 3 erkeğe 32 yıl hapis cezası

Trans kadın ve arkadaşlarına "sizi burada yaşatmayacağız" diyerek nefret saldırısında bulunan 3 erkeğe 32 yıl hapis cezası ile 40 bin lira para cezası verildi. Mahkeme, saldırganlardan birini tehdit etiği iddiasıyla trans kadına da 10 ay hapis cezası verdi.

Trans kadın M.P.'nin evini basan, sopalarla darp edip tehdit eden 3 erekeğe toplam 32 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, tehdit ettiği iddiasıyla trans kadına da 10 ay hapis cezası verdi. 

İstanbul Avcılar’da 2016 yılında trans kadın M.P., yaşadığı apartmana geldiğinde evinin önünde aralarında komşularının da olduğu elleri sopalı bir grupla karşılaştı. "Sizi burada yaşatmayacağız" tehdidinde bulunan grup, kadını evinden çıkarmaya çalıştı.

Çağrısı üzerine dört arkadaşı trans kadına yardım etmek için eve geldi. Bunun üzerine gruptan bazı kişiler, trans kadınlara saldırdı.

Trans kadınların şikayeti üzerine, aynı apartmanda oturan saldırganlardan Mehmet Çetin Durmaz, Muhsin Durmaz ve Mehmet Durmaz hakkında soruşturma başlatıldı.

Nefret saldırısında bulunan üç erkek hakkında "yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal, hakaret ve tehdit" suçlarından iddianame düzenlendi.

Küçükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklara "gece konut dokunulmazlığı" ve "tehdit" suçlarından toplamda ayrı ayrı 10 yıl 8 ay hapis cezası ile hakaret suçundan toplamda 40 bin lira para cezası verdi.

Mahkeme, Mehmet Durmaz'ı tehdit ettiği iddiasıyla da trans kadın M.P.'ye 10 ay hapis cezası verdi. Mahkemenin gerekçeli kararını açıklanmasının ardından kadının avukatı, hapis cezasına itiraz ederek dosyayı istinaf mahkemesine gönderecek.