11 Ekim 2024 Cuma

Newroz'a çağrı

"Newroz ateşiyle direnelim özgürleşelim" şiarıyla bu yıl düzenlenecek Newroz'a çağrı yapan HDP Adana, Adıyaman ve Hatay İl Örgütleri, "Newroz ateşi etrafında kenetlenelim" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana, Hatay ve Adıyaman İl Örgütleri, bu yıl "Newroz ateşiyle direnelim özgürleşelim" şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarına çağrı yaptı. 

ADANA
Adana'da 21 Mart Pazar günü saat 11.00'de Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak Newroz kutlamasına dair açıklama yapıldı. Newroz Tertip Komitesi tarafından HDP Seyhan İlçe Örgütü binasında yapılan açıklamaya HDP Adana İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış katıldı. Salona "Newroz ateşiyle direnelim özgürleşelim" pankartı Kürtçe ve Türkçe asılırken, partililer Newroz ateşini simgeleyen ampuller yaktı.

Açıklama öncesi konuşan İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, tüm kent halkını Newroz ateşi etrafından kenetlenmeye davet etti.

Newroz Tertip Komitesi Başkanı Yaşar Demir tarafından yapılan açıklamada ise, halkların baharı olan Newroz'un yarınlara olan umudu her geçen gün artırdığı ifade edildi. AKP-MHP faşizminin uygulamalarının doruk noktasına ulaştığını söyleyen Demir, bu nedenle Türkiye ve Kürdistan halkları olarak son derece önemli ve kritik bir  dönemeçte bulunduklarını vurguladı. Demir, "Böylesi kritik bir süreçte 2021 Newrozu'nu karşılıyoruz. Newroz, mücadele tarihimizin her aşamasında yeni bir  ruhla ayağa kalktığımız, birlik olduğumuz, ölü toprağını üzerimizden attığımız, yeni atılımlar gerçekleştirdiğimiz, üstün bir moral ve heyecanla mücadele bayrağını yükselterek zafere yürüdüğümüz müjdeli bir gündür. Bu çerçevede 2021 Newrozu'nu bir mücadele ruhu ve perspektifiyle karşılayarak, olabilecek en görkemli ve etkili kutlamalarla faşizme ve kültürel kırıma karşı güçlü bir karşılık vermek temel amacımızdır" dedi.

Newroz hazırlıklarını kentlerden sokaklara, köylerden mahallelere kadar öbek öbek yürüterek, tecrit ve açlık grevi direnişlerini paralel çalışmalar olarak sürdürdüklerini söyleyen Demir'in kent halkını Newroz'a davet etti.
 
HATAY
Hatay'da da HDP İskenderun İlçe Örgütü yaptığı açıklama ile 21 Mart günü Yıldırımtepe Mahallesi'nde yapılacak Newroz kutlamasına davet etti.

HDP Hatay İl Eşbaşkanı Ekrem Nalbant'ın da katıldığı açıklamada konuşan İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, Newroz'un doğanın uyanışı, canlanışı, dirilişi, kendini yeniden yaratışı ve özünü tazelemesi olduğunu dile getirerek, herkesi Newroz'a davet etti.

ADIYAMAN
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman İl Örgütü, 20 Mart'ta kente kutlanacak Newroz Bayramı için katılım çağrısı yaptı. İl binasında bir araya gelen partililer, "Newroz pîroz be" pankartı önünde açıklama yaptı. İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Alataş, "Halaylarımız ve coşkumuzla Newroz'u kutlayacağız. Tüm halkımız davetlidir" dedi.

Adıyaman Newrozu, 20 Mart'ta Mimar Sinan Mahallesi Haydar Efendi Caddesi'nde kutlanacak.