21 Eylül 2024 Cumartesi

Otlu: Atalay, Kavala, Yüksekdağ ve Demirtaş'ı birlikte savunacağız

Kobanê davasında HDP'li siyasi tutsaklara 400 yıla yakın hapis cezası verilmesini, "savaş siyasetine devam" kararı olduğunu vurgulayan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Kobanê serhildanı ve Gezi ayaklanması davası tutsaklarına verilen cezalara karşı birleşik mücadele edilmesinin önemine vurgu yaptı. Otlu, "Bütün politik davalar ve adalet mücadelesi davalarını birleştirerek AKP faşist rejimini yenme mücadelesi veren bir strateji ile ilerlemeliyiz. Sokak mücadelesi, gelişebilecek büyük işçi direnişleriyle Kürt özgürlük mücadelesini birleştiren bir hattı örgütlediğimiz zaman kazanabiliriz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Özgür TV haber bültenine katılarak Kobanê davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davanın seyri içerisinde bu kararın çıkmasını beklediklerini söyleyen Otlu, "Bu karar adliye koridorlarında alınmış bir karar değildi. Sarayın koridorlarında, MHP kulislerinde, AKP-MHP işbirliğinde faşist şeflik rejiminin aldığı bir karar vardı. Ve bu kararı uygulama davasıydı bu. İki gün önce MİT Başkanı ile Erdoğan'ın yaptığı görüşme bunun sinyallerini veriyordu. Van'da, Şırnak'ta duruşma öncesi verilen eylem yasakları bunların hepsi bir hazırlıktı. Osman Kavala'nın yeniden yargılamasının reddedilmesi... Biri Gezi Ayaklanması davasıydı, biri de Kobanê serhildan davasıydı. Birleşik mücadelenin sembolik iki davası bu hafta içerisinde cezalarla karşılandı" diye konuştu.

Kobanê davasını, intikam davası olarak nitelendiren Otlu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP iktidarının yenilgisinin ardından DAİŞ çetesinin gerçekleştirdiği Suruç ve Ankara Gar katliamlarını ve 4 Kasım 2016'da HDP Eş Genel Başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda HDP'linin tutsak edildiğini hatırlattı. Kobanê davasının da 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından karara bağlandığını kaydeden Otlu, "Bu dava ile, toplumsal emek güçlerine, işçi sınıfı hareketine, Kürt özgürlük hareketi ile birleşmenize asla izin vermeyeceğim diyor. Enternasyonalist mücadelenin bu topraklarda yer alamayacağının mesajını veriyor. HDP fikriyatını kabul etmediğini, HDP kapatma davasını bu nedenle açtığını bugünkü kararda da göstermiş oldu" dedi.

'SAVAŞ SİYASETİNE DEVAM EDECEKLERİNİ SÖYLEDİLER'
Kobanê davası kapsamında Kürt özgürlük hareketi ve sosyalist güçlerin öznelerine yüksek cezalar verildiğini belirten Otlu, "Topluma şu mesajı verdi: Yoksulluk, işçi sınıfı ya da Kürt mücadelesinin yanında yer alırsanız size verilecek ceza tutuklamadır. Savaş siyasetine devam edeceğini söyledi. 'Normalleşme' siyaseti değil savaş siyaseti yürüteceğini, önündeki tüm engelleri cezalarla, ya da dışarıda gözaltı, polis şiddetiyle, tutuklamalarla sürdüreceğinin mesajını verdi" diye ekledi.

'AKP'NİN IŞİD İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK'
Davanın, Kobanê serhildanı eylemlerinde çoğunluğu HDP'li 38 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine kurulduğunu ancak beraatla sonuçlandığını söyleyen Otlu, "Bu bile adalet mücadelesi yürütmemiz gerektiğini gösteriyor. İçişleri Bakanı Yardımcısı Bülent Turan attığı twitte 'Hesap soracaktık, sorduk' diyor. AKP'nin, kadınları seks kölesi olarak satan, insan, kadın düşmanı IŞİD ile işbirliği yapmış olduğunu bir kez daha gördük. 'İntikam alacakları', 'devletin kim olduğunu gösterecekleri' ifadelerinin yer aldığı twitler attılar" dedi.

'ATALAY, KAVALA, YÜKSEKDAĞ, DEMİRTAŞ'I BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ'
Van halkının 31 Mart yerel seçimlerinin ardından iradesinin gasp edilmesine karşı direnişinin kazanım getirdiğini vurgulayan Otlu, "Büyük bir halk direnişiyle AKP-MHP faşist rejimini yenebileceğimizi gördük. Van direnişinde emekçi sol hareketin yan yana gelmesinin, birlikte mücadelesinin ortaya çıkardığı güce bir kez daha tanık olduk. Demek ki biz Gezi davasında Osman Kavala, Can Atalay'ı da sahipleneceğiz. Kobanê serhildanının ardından açılan Kobanê davasında ceza verilen Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş'ı da hep birlikte sahipleneceğiz, bu mücadeleyi büyüteceğiz" diye konuştu.

'İŞÇİ DİRENİŞLERİYLE KÜRT ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ BİRLEŞTİRİRSEK KAZANIRIZ'
DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün politik davalar ve adalet mücadelesi davalarını birleştirerek AKP faşist rejimini yenme mücadelesi veren bir strateji ile ilerlemeliyiz. Önümüzdeki dönemdeki sokak mücadelesi, gelişebilecek büyük işçi direnişleriyle Kürt özgürlük mücadelesini birleştiren, genel grevle genel halk direnişini buluşturan bir hattı örgütlediğimiz zaman kazanabiliriz.
"Önümüzdeki dönem Kürt sorununda emekçi çözüm doğrultusunda hareket edilmesi, birleşik mücadele, işçi sınıfının bütün sorunlarının ortaklaştığı bir mücadelenin önümüzdeki dönem eşitlik ve özgürlüğü sağlayacağını düşünüyoruz.
"Birleşik mücadeleyi daha iyi tartışmaya, antifaşist mücadelenin yükseltilmesi için bütün dinamikleri ve özneleri oluşturmaya ihtiyacımız var. Aksi takdirde AKP faşist rejimini yenmek zor olacaktır. Bu görev bize aittir. Figen başkan, 'Son sözü direnenler söyler demişti'. Son sözü tarihin her anında direnenler söylemiş ise biz de bu direniş hattını örgütleyen yerde durarak hem içerideki yoldaşlarımızı özgürleştirmek hem de dışarıda özgürlük mücadelesini büyütmeye ihtiyacımız var."