28 Eylül 2024 Cumartesi

Özen: Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Adalet Nöbetini sürdüren HPD Milletvekilleri biat etmeyeceklerini kaydetti. Özen, iktidarın demokratik seçimlerin önünü kapattığını söyledi ve çabaların boşuna olduğunu söyledi, "Mutlaka kazanacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Adalet Nöbeti 19. gününde. Nöbeti bugün Kemal Bülbül, Ömer Öcalan, Zeynel Özen, Feleknas Uca, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Züleyha Gülüm, Kemal Peköz, Hüseyin Kaçmaz ve Rıdvan Turan sürdürdü.

Söz alan Zeynel Özen, Öcalan'ın sağlığından ve durumundan hiçbir haber alamadıklarını söyledi. Söz konusu uygulamanın Kürt düşmanlığından kaynaklandığını ve Türkiye'de her alana yansıdığının altını çizen özen, seçimler yaklaşırken iktidarın demokratik seçimlerin de önünü kapattığını belirtti.

Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını, tüm belediyelere kayyum atandığını, her gün operasyonların olduğunu hatırlatan Özen, "Binlerce insanımız tutuklu, aynı zamanda cezaevlerinde Kürt düşmanlığı hukuku uygulandığı için her gün bir cenaze çıkıyor. Geldiğimiz süreç önemlidir. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim öyle gözüküyor ki olağanüstü şartlarda yapılacak, demokratik ortamda yapma imkanları çok azdır. Tüm muhalefetin bu antidemokratik uygulamalara, özellikle HDP'yi kriminalize etme ve siyasetten koparma çalışmalarına hayır demesi gerekiyor. Biliyorsunuz halkımız uzun yıllardan beri bu savaş ortamında yaşıyor. Ama halkımız hiçbir zaman biat etmedi, boyun eğmedi. Bizler de gücümüzü HDP olarak halklarımızdan alıyoruz. Bu halkın, tüm emekçilerin, işçilerin, Kürtlerin, azınlıkların, inançların temsilcileri olarak, hiçbir zaman biat etmeyeceğiz. Mücadelemizi daha da yükselterek devam edeceğiz. Bizim eşbaşkanlarımıza, belediye eşbaşkanlarımıza, parti üyelerimize cezaevlerinde düşman hukuku uygulanmaktadır. Onlara esir muamelesi yapılmaktadır. Bizler bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Türkiye'de demokratik bir cumhuriyetin kurulması için mücadeleyi daha da yükselteceklerini, hiçbir zaman için biat etmeyeceklerinin altını çizen Özen, "Onlar ne kadar HDP'yi kriminalize etmeye kalksalar da kumpas davaları ve kapatma davaları açsalar da biz halkız. Bunu daha önce de çok denediler. Peki, ne oldu, daha güçlü geldik. Bu çabaları boşunadır, onların tüm oyunlarını boşa çıkaracağız. Direnmek yaşamaktır, direniş kazanmaktır. Mutlaka kazanacağız" ifadelerini kullandı.