21 Eylül 2024 Cumartesi

Peri'de 2 Haziran seçimleri öncesinde halkla buluşuldu

DEM Parti, 2 Haziran Pazar günü seçimlerin yenileneceği Peri beldesinde final konvoyu ve halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya Batman, Dersim ve Karakoçan belediyelerinin kadın eşbaşkanları da katıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Peri beldesinde 2 Haziran'da yenilenecek belediye seçimleri dolayısıyla bugün final konvoyu ve halk buluşması gerçekleştirdi. Çalışmaya, DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan ve Karakoçan Belediye Eşbaşkanı Songül Düzgün, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran katıldı.

Peri Belediyesi Eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi'nin de katılımıyla Peri merkez ve mahallelerinde araç konvoyuyla tur atıldı. Ardından Seyitli'de bulunan seçim bürosunda halk buluşması düzenlendi.

'BELEDİYE SAYISINI 80'E ÇIKARACAĞIZ'
Halk buluşmasında söz alan DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, 78 belediyeye sahip olduklarını ve yapılacak seçimlerde belediye sayılarını 80'ne çıkaracaklarını söyledi. Kordu, "Peri bizimdir, bizim olacak diyoruz. Kayyum siyasetine kadın öncülüğünde en büyük cevabı vereceğiz" dedi.

'HALKIMIZ KAYYUMLARI YIRTIP ATTI'
Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, kayyum atamalarını hatırlatarak, "Ama 31 Mart sonrasında Van halkının direnişiyle Kürtler, kadınlar kayyumların fermanlarını yırtıp attı. 'Nasılsa kayyum atanacak' sözleriyle prim yapanlara çalışanlara buradan söylüyoruz; halkımız o fermanı yırtıp attı. Bir daha buna kimse cesaret edemeyecek" diye konuştu.

'3 HAZİRAN'DA YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK'
Peri Belediyesi Eşbaşkan adayı Naciye Aslan, 2 Haziran'da yapılacak seçimlerle Peri'yi de Hilvan'ı da geri alacaklarını vurguladı.

Peri Belediyesi Eşbaşkan adayı Orhan Çelebi de, "3 Haziran'dan sonra burada yeni bir dönem başlayacak. Büyükşehir belediyelerimizin de dayanışması ile Peri'yi yenide inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Ayşe Şefaqi'nin şarkıları eşliğinde halay çekildi.