21 Eylül 2024 Cumartesi

Peri'de seçim çalışmaları başladı

DEM Parti Peri'de 2 Haziran'da yapılacak seçimler için çalışmalara başladı. 8 yıllık kayyum tahribatının yaralarını saracaklarını kaydeden DEM Partililer, kapı kapı dolaşacaklarını ve geri adım atmayacaklarını belirtti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Dersim'in Mazgirt ilçesinin Peri (Akpazar) beldesinde seçim çalışmalarının startını verdi.

DEM Parti Mardin Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Beritan Güneş Altın, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan ve Dersim İttifakı bileşenlerinden oluşan heyet, Peri bölgesinde Seyitli köprüsü, Kepek taş, Şevki Mezrası, Elmalık, Karabulut, Güney Harman, Örs ve Güneşdere köylerini ziyaret etti.

'8 YILLIK KAYYIM TAHRİBATININ YARALARINI SARACAĞIZ'
Dersim halkının geçmişten bugüne kadar haksızlık karşısında sesiz kalmadığını belirten Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, "Peri'de 8 yıldır hukuksuz bir şekilde gasp edilen belediyenin halka hiçbir hizmet sunmadığını görüyoruz. Bu anlamda biz burada 2 Haziran'da büyük bir başarı ile çıkacağımızı, 8 yıllık kayyım tahribatını yaralarının saracağız" dedi.

'DURDUĞUMUZ NOKTADAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
2 Haziran'da tekrarlanacak seçimlerin Peri ilçesi için çok önemli olduğunu vurgulayan DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş, "78 belediye ile biz dünyaya da iktidara da durduğumuz noktadan geri adım atmayacağımızı gösterdik. Gittiğimiz her yerde şunu söyledik artık rüzgarı aramıza aldığımız ve değişimin dönüşümün olduğu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Biz diyoruz ki Peri'de de kayyımın yapmış olduğu yıkımın olmadığı belediyeciliği yeniden inşa edeceğiz. Bu yüzden kapı kapı dolaşıp paradigmamızı herkese anlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.