28 Eylül 2024 Cumartesi

PKK MK'dan şehit MLKP komutanları için açıklama

MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal'i anan PKK MK üyesi Helin Ümit, devrimcilerin intikamını almaya devam edeceklerini kaydetti.

PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, şehit düşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Firat Newal (Özgür Namoğlu) için açıklama yaptı.

PKK olarak devrimcilerin intikamını alacaklarını, devrim düşmanlarından hesap sormaya devam edeceklerini belirten Ümit'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Zeki yoldaş Kurdistan dağlarına gelen ilk devrimci dostlarımızdandı. O geldiğinde henüz Türkiye devrimcileri ile Kurdistan devrimcileri tarihsel ittifaklarını gerçekleştirmemişti. Zeki yoldaşın Kurdistan dağlarına başlattığı yolculuk aynı zamanda Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ne giden yolun önünü de açtı. Zeki yoldaşı ilklerden değerlendirebiliriz. Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ne giden yolun önünü açtığı gibi onun pratikleşmesinde de öncü oldu. Zeki yoldaş, hem Medya Savunma Alanları'ndaki pratiği hem de onun sonrasında Türkiye metropollerindeki devrimci pratiğe en aktif katılan öncülerdendi."

Ümit, "Devrimci mücadelemizde anısını yaşatacağımızı belirtiyoruz" dedi.