28 Eylül 2024 Cumartesi

Polis İstanbul'da okul bastı öğrencilere şiddet uyguladı

Ümraniye'de bulunan Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesini polis bastı. Öğrencilere şiddet uygulayan polis eğitim emekçilerini de tehdit etti.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi'nde polis okulu bastı, öğrencilere şiddet uyguladı, eğitim emekçilerini tehdit etti.

Öğrencilerin okul dışında yaşadığı tartışma kavganın ardından kavgaya karışanlardan öğrencilerden birin polis olan abisi okulu bastı. Üç öğrenciye şiddet uygulayan polis müdahale etmeye çalışan eğitim emekçilerini de tehdit etti.

EĞİTİM-SEN: POLİSLER GÖREVDEN ALINSIN
Yaşananlarla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube, okul idaresinin haber vermesi üzerine gelen polislerin, şiddet uygulayan kişinin polis olduğunu öğrenince okulda bulunanlara gerçek dışı ifade imzalatmaya çalıştığını belirtti.

Açıklamada, "Sağlık ve eğitim alanında yaşanan şiddet olayları ülkenin gündeminde iken bu olayın yaşanmış olması sistematik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu göstermekte, devleti temsil edenlerin yasaları çiğnemesi olağan karşılanmaktadır. Okulda yaşanan öğrenciler arasındaki duruma müdahale etme biçimine bakıldığında emniyet güçlerinin kendilerini ayrıcalıklı gördükleri anlaşılmaktadır. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Olaylara karışan polislerin tespit edilmesi ve görevlerinden alınması gerekmektedir" denildi.

Olayın münferit bir yetki aşımı gibi gösterilmesinin polisin güç kullanırken takındığı tavrı beslemek ve cesaretlendirmek anlamına geleceği vurgulanan açıklamada, "Sokağa çıkanlar cemaat, tarikat gibi yapılar olunca insan hakları gözetilmekte, demokratik hak kapsamına alınmakta, sokağa çıkıp hak arayan muhalifler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri olunca bütün haklar rafa kalkmakta, polisin zor kullanma yetkisi gibi yoruma açık kanun maddeleri devreye sokulmaktadır.
Bu da nasıl bir ülke inşa edilmeye çalışıldığını göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Eğitim-Sen 2 Nolu Şube yaptığı açıklamada yaşananları münferit olarak görmediklerine dikkat çekerek, "Olayın kamuoyuna mal edilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz ve olayın takipçisi olacağız" dedi.