28 Eylül 2024 Cumartesi

QSD 60'dan fazla DAİŞ çetesini yakaladı

DAİŞ'in Rakka'da İç Güvenlik Güçlerine yönelik saldırısının ardından başlatılan operasyonda 9 çete yakalandı. Hol ve Til Hemîs'teki "Cizre Yıldırımı" operasyonunda da 52 DAİŞ'li yakalandı.

DAİŞ çetesinin Rakka'daki saldırısının ardından kentte başlatılan operasyonda 9 çete yakalandı. Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri yaptığı açıklamada, Türk devletinin saldırılarıyla birlikte DAİŞ çetesi hareketliliğinin arttığına dikkat çekti.

"DAİŞ hücrelerinin planlarını yok etmek uğruna canını feda eden şehitlerimizin intikamını almak kapsamında operasyonumuz devam ediyor" denilen açıklamada 9 çetenin yakalandığı ve silahlarına el konulduğu belirtildi.

İç Güvenlik Güçleri  "Güçlerimiz bu sabah Reqa'da DAİŞ çetelerine ait birçok noktaya baskın düzenledi. Operasyonda 9 çete yakalanarak silahlarına el konuldu" diye ekledi.

Açıklamada el konulan askeri malzemeler şöyle sıralandı: "2 kalaşnikof, 4 kalaşnikof şarjörü, 3 tabanca, 3 av tüfeği, para ve DAİŞ bayrağı."

İç Güvenlik Güçlerinin açıklamasında, "Halkımızın güvenliğini yok etmeye çalışan herkese karşı operasyonlarımız devam edecek. Karşılaştığı tüm şüpheli hareketleri güçlerimize bildiren bölge halkını işbirliğinden dolayı kutluyoruz" denildi.

CİZRE YILDIRIMI OPERASYONU İKİNCİ GÜNÜNDE
Bu arada Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ve İç Güvenlik Güçleri Hol ve Til Hemîs'te DAİŞ hücrelerine yönelik "Cizre Yıldırımı" adlı operasyonu ikinci gününde sürdürüyor.

Til Hemîs'e bağlı Belqîs, Ebû Cirin, Hinwaya Biçûk, Hinwaya Mezin ve Hiseniyê köylerinin giriş çıkışlarını kontrol altına alarak evlerde arama yapan QSD ve İç Güvenlik Güçleri, operasyonun ilk gününde en az 52 çetenin yakalandığını duyurdu.

Operasyona ilişkin QSD'den yapılan açıklamada, "Çeteler yapılan ilk sorguda çok sayıda terör saldırılarına katıldıklarını, hücrelere silah ve para temin ettiklerini itiraf etti. Bazı çeteler ise yılbaşında terör saldırısı yapmaya hazırlanıyordu. Güçlerimiz, bölgenin kalabalık olması ve terörist hücrelerin insani durumları kullanmasından dolayı arama ve yakalama çalışmalarını arttırdı. Güçlerimiz bölgenin güvenliğini sağlamak için hücreleri yok etme mücadelesine devam edecek" denildi.