25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojava'da onbinler işgale ve ihanete karşı onur yürüyüşü düzenledi

Qamişlo'da on binlerin katılımıyla "İşgale ve ihanete karşı onur yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda Kürtlere karşı soykırım saldırılarının gerçekleştirildiği vurgulandı, ulusal birlik çağrısı yapıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde Cizire bölgesindeki tüm şehirlerin katıldığı "İşgale ve ihanete karşı onur yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe birçok şehirden on binlerce kişi katıldı. Yürüyüşe, Birlik ve Demokrasi Partisi, Kongra Star, Komünist Devrimci Hareket, Devrimci Komünist Kadınlar, Suriye Gelecek Partisi, Süryani Birlik Partisi ve Özerk Yönetime bağlı birçok kurum katıldı.

Qamişlo girişinden 12 Mart Stadyumuna yürüyen kitle "Yaşasın gerila direnişi", "Kahrolsun ihanet" sloganları attı. 12 Mart Stadyumunda gerçekleştirilen mitingde konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hasan Koçer, Kürdistan'a yönelik saldırıların soykırım amacı taşıdığını belirtti. Koçer, "Türk devleti Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyor. Kürt partileri tutumunu netleştirmelidir. Uluslararası güçler de tutumlarını netleştirmeliler. Aksi takdirde onlarda bu suça ortaktır" dedi.

Kürtlerin birliğine dikkat çeken Koçer, "Tüm Kürt partilerine sesleniyoruz. Kardeş kavgasına izin vermemeliler. Kendi kardeşinin kanını döken taraflar tarih boyunca lanetlenecekler. Güney Kurdistan'a yönelik saldırıların hedefinde sadece Kürt özgürlük hareketi değil bütün Kürtler var. Referandum yapıldığında Türk devletinin tavrı ortadaydı. O zaman da PKK mi vardı? Tüm düşmanlar Kürtlerin artık eski Kürtler olmadığını bilmelidir. Soykırım saldırıları karşısında direniyoruz. Zafer bizim olacak. Artık Kürtlerin bir gücü var. Fedaileri var. Kürtler kaybetmeyecek" şeklinde konuştu.

Kongra Star Koordinasyon üyesi Asya Abdullah ise işgale ve soykırıma karşı geliştirilen direnişin mutlaka zaferle sonuçlanacağını belirtti. Asya Abdullah "Qamişlo'da gerçekleştirilen bu görkemli miting, işgal ve işbirlikçiliğe net bir mesajdır. Gerçekleşen bu yürüyüş ve miting bu halkın tutumunu net olarak ortaya koymaktadır. Burada verilen mesaj her türlü işgal ve soykırıma karşı ulusal birlik mesajıdır. Ortak tutum ve iradeyle mücadelemiz mutlaka ortaklaşacaktır" şeklinde konuştu.

KDP'nin Türk devletiyle işbirliği yaptığını belirten Asya Abdullah "Kürtler arası iç savaşı kışkırtıyorlar. Biz hiçbir zaman yeni bir kardeş kavgasını yaşamak, görmek istemiyoruz. Böyle bir savaş ancak işgalcilerin Kürdistan'a daha fazla yerleşmesine neden olmaktadır. Eğer Başûr Kürdistanlı güçler Kürtler arası bir savaşın çıkmasını istemiyorlarsa mutlaka gerilla alanlarına yerleştirdikleri güçlerini geri çekmelidirler. Hiç kimse Erdoğan'ın siyasetine, oyunlarına gelmemelidir" dedi.

Asya Abdullah konuşmasının sonunda Ulusal birlik çağrısı yaptı.