21 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava'da TKP/ML-TİKKO karargahına sabotaj girişimi

Kuzey Suriye'nin Heseke bölgesinde TKP/ML-TİKKO karargahının bulunduğu alanın giriş yoluna döşenen patlayıcının patlaması sonucu, karargah ve bölgedeki askeri güce su sevkiyatı yapan tanker sürücüsü YPG'li savaşçısı yaralandı.
Kuzey Suriye'nin Heseke bölgesinde TKP/ML-TİKKO karargahının bulunduğu alanın giriş yoluna el yapımı patlayıcı döşendi. Döşenen patlayıcı karargah ve bölgedeki askeri güce su sevkiyatı yapan tanker sürücüsü YPG'li savaşçının sabah saatlerindeki geçişi sırasında patladı. Patlamada can kaybı yaşanmadı.
 
TKP/ML -TİKKO Rojava Komutanlığı, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, patlayıcının konulduğu tarihin TKP/ML-TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan'ın ölümsüzlüğünün 1. yılında yapılacak etkinlik günü yapılmasının Türkiye'li devrimcilerin hedef alındığını göstergesi olduğu vurgulandı.
 
Yüzlerce Türkiye'li devrimci ve YPG savaşçısı bugün Rojava TKP/ML TİKKO Karargahında Nubar Ozanyan için yapılacak etkinlikte buluşacağını ifade edilen açıklamada, "Son 2 aydır Rojava'nın Heseke bölgesinde yaşanan suikast ve sabotaj girişimleri, ele geçirilen saldırganların ifadeleri MİT ve IŞİD'i işaret ediyor. Özellikle yoğun askeri gücün bulunduğu karargahlar ve araçlarıyla hareket halinde olan savaşçılar motorsikletlerle hedef alınıyor" diye belirtti.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"16 Ağustos sabahı saat 7.15'de düşman tarafından yerleştirilen patlayıcı sonucu karargahımıza ve dost güçlerimize su taşıyan bir YPG savaşçısı yaralandı. Aracı hasar gördü. Aracın geçişi sırasında patlayan mayın çevrede büyük bir gürültü yarattı. Mayının hedefinde Türkiye'li devrimciler özellikle TİKKO savaşçıları vardır. TİKKO'nun Rojava topraklarındaki savaş ve direniş kararlılığı ve pratiği her türden faşistin ve gericinin dikkat ve ilgisini çekmekte hedefi durumuna gelmektedir. Zorluklar ve engeller hangi çapta ve nitelikte olursa olsun hiç bir şey özgürlük ve devrim mücadelesini engeleyemez. Komutan Nubar Ozanyan yoldaşın anmasının yapılacağı günün sabahında yapılan düşman saldırısının hedefinde TİKKO savaşçıları vardır. Dost ve düşman bilsin ki hiç bir düşman saldırısı bizleri devrim ve özgürlük yürüyüşümüzden alıkoyamaz. Engelleyemez."