4 Ekim 2024 Cuma

Saçılık: Bunlar daha az sokağa çıktığımız için oluyor

Para cezaları nedeniyle banka hesaplarına el konulan HDP MYK üyesi Veli Saçılık, "İşkence yapıp, hapse atıp bir de üzerine parasını alıyorlar" dedi. Saçılık, emekçilere seslendi: "Kimse 'aman ha sokağa çıkarsak bize de olur' demesin. Bunların hepsi biz sokağa az çıktığımız için oluyor. Daha fazla sokağa çıkarsak onların istibdat dönemini, faşist dönemini alt üst ederiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü'nde sosyolog olarak görev yapan ve 22 Kasım 2016'da 677 sayılı KHK'yle kamu görevinden ihraç edilen HDP MYK Üyesi Veli Saçılık'ın bankadaki parasına el konuldu.

5 Temmuz 2000 yılında Burdur Hapishanesi'ne gerçekleştirilen operasyon sırasında kepçe ile kolu koparılan Veli Saçılık, ihraç edildikten sonra aylarca Ankara Yüksel Caddesi'nde, iade talebiyle eylem yapmıştı. Defalarca polis saldırısıyla gözaltına alınan Saçılık'a para cezaları kesilmişti.

Para cezaları nedeniyle Saçılık'ın hesabına haciz konuldu. Hesapta bulunan sendikanın destek için yatırdığı avans ile başkanlığını yaptığı Bizim Değirmen Kooperatifi'ne gelen tüm paraya el konuldu. 

'İŞKENCE YAPIP, HAPSE ATIP BİR DE ÜZERİNE PARASINI ALIYORLAR'
ETHA'ya konuşan Saçılık, "Eskiden sadece işkence yapıp, tutukluyorlardı. Şimdi işkence yapıyorlar, hapse atıyorlar bir de üzerine parasını alıyorlar. İşte AKP'nin diğer iktidarlardan farkı bu" dedi.

İktidarın, devletin hapis cezaları ile yıldıramadığı emekçilerin paralarını çalarak susturmaya çalıştığını belirten Saçılık, sadece kendisine değil, binlerce insana para cezası kesildiğini hatırlattı. Saçılık, "İnsanlar demokratik haklarını kullandıkları için bunları yaşıyor" diyerek, faşist uygulamalara dikkat çekti. 

'BUNLAR DAHA AZ SOKAĞA ÇIKTIĞIMIZ İÇİN OLUYOR'
Ne olursa olsun mücadelenin ortasında yer almaya devam edeceğinin altını çizen Saçılık, şu çağrıyı yaptı: "Benim ya da başka bir emekçinin başına gelen üzerinden kimse 'aman ha sokağa çıkarsak bize de olur' demesin. Bunların hepsi biz sokağa az çıktığımız için oluyor. Daha fazla sokağa çıkarsak onların istibdat dönemini, faşist dönemini alt üst ederiz."