3 Ekim 2024 Perşembe

Dersim'de Atılım gazetesi halkla buluşturuldu

Dersim'de sosyalistler, işçi sınıfı ve ezilenlerin sesi Atılım gazetesini halkla buluşturarak, Atılım gazetesine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Dersim'in Pertek ilçesinde sosyalistler Atılım gazetesini halkla buluşturdu. Kahvehanelerde gazeteyi dağıtarak halka seslenen sosyalistler, İsrail siyonizminin aylardır Filistin halkına yönelik bir katliam gerçekleştirdiğini ve şimdi de Lübnan'a saldırdığını belirtti.

Emperyalist ülkelerin İsrail'in arkasında durarak bu katliama göz yumduğunu vurgulayan sosyalistler, "Toplum olarak çokça, katliamlar, acılar yaşadık. Bu acıları en iyi bilen topluluklardan biri de Dersim halkıdır. Halkımızı İsrail siyonizmine karşı, bu kirli savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Atılım gazetesinin 30. yılı olduğuna dikkat çeken sosyalistler, "30 yıldır tüm baskılara rağmen, gözaltı, tutuklamalara rağmen gazetemiz susmadı. İşçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere, sizlere ulaşmaya çalıştı. Sizleri gazetemize sahip çıkmaya, dayanışmaya ve okumaya davet ediyoruz" dedi.

Sosyalistler, aynı zamanda Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) bildirilerini dağıtarak, tüm Pertek halkını ESP'de örgütlenmeye davet etti.