21 Eylül 2024 Cumartesi

'Sakarya Nehrinden zehir akıyor'

Sakarya'da nedeni belli olmayan bir koku yayıldı. Tedirgin olan halk maskelerle sokağa çıkarken, araştırma yapan AFAD, halkın sağlığını tehdit etmediğini öne sürdü. Sakarya Nehrine kimyasal atık döküldüğünü kaydeden mahalleli, nefes almakta zorlandıklarını belirtti. 

Sakarya'nın Erenler ilçesinde birçok mahallede sebebi henüz bilinmeyen bir koku yayıldı. Kokuyu hisseden halk panikle sokağa çıktı. Kokudan rahatsız olan ve maskelerle dışarı çıkan halk, kokunun Sakarya Nehri'nden geldiğini belirtti.

Halkın kentte nehre kimyasal madde döküldüğünü söylemesi üzerine AFAD, itfaiye, doğalgaz yetkilileri ve polis sevk edildi. Sakarya Nehri'nden numuneler alındı.

Küpçüler Mahallesinde yaşayan Oğuz Bertan, "Evde oturuyorduk, bir anda doğalgaz kokusuna benzer bir koku yayıldı. Dışarı çıktık ve tüm mahallenin dışarıda olduğunu gördük. Doğalgaz yetkililerine haber verdik. Sakarya Nehrine kimyasal atık döküldüğü söyleniyor, kokudan durulmuyor. Çocuklarımız var, endişeliyiz" dedi.

Bir başkası ise, "Şu anda Sakarya Nehrinden zehir akıyor. Çocuklarımız, yaşlılarımız nefes alamıyoruz. Zehirli bir atığın nehre döküldüğü söyleniyor" ifadelerini kulandı.

AFAD halk sağlığını tehlikeye atmayacağını öne sürdü ve şu açıklamayı yaptı: "Valiliğimiz koordinesinde Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Erenler Belediyesi ve AFAD'dan 25 kişilik ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı ivedilikle araştırılmaya başlanmıştır. Gerekli detaylı bilgi, koku kaynağı tespit edildiğinde kamuoyuyla tekrardan paylaşılacaktır."