21 Eylül 2024 Cumartesi

Sanatçılardan Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasına çağrı

Sanatçılar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımları ile Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasına çağrı yaptı.
Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray'da başlattığı oturma eylemi 700. haftasına giriyor. 700 haftadır kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" çığlığı dinmezken adalet arayışları da sürüyor.
 
Kayıplar mücadelesinin yılmayan iradeleri Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta çağrısına sanatçılardan destek geldi. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan sanatçılar #CumartesiAnneleri700Hafta ve #BeniBulAnne hastagı ile duyarlılık çağrısı yaptı.
 
Oyuncu Berna Laçin, "Her anne evladının nerde olduğunu bilmek ister. Cumartesi anneleri tam 700 haftadır kayıp evlatlarını bulmak için toplanıyor ... 
Kaç ömür eder '700 hafta' çocuğu kayıp bir anneye? Faili meçhul evladı için daha kaç hafta haykırmalı 'adalet' diye ..." yazdı.
 
Tiyatrocu Orhan Aydın, "Oturma eylemi kararını anımsıyorum gün gibi ve ilk haftayı ve sonrasını... Aradan 700 hafta geçmiş... 700 hafta... Kaç yıl ediyor, kaç gün, kaç saat... Değişmedi gerçek... Evlatlar halen yitik... Anneler halen yaslı... Katiller halen içimizde... Devlet halen zorba" diye not düştü.
 
Sanatçı İlkay Akkaya, "Dilleri yalan söyler aldılar veremezler/ Taş kesilmiş sanki buz yürekler/ Gidemem uzaklara gülüşün bu sokakta/ Bu dert beni iflah etmez heder eder" diye belirtti.
 
Oyuncu İlyas Salman ise "Aslında faili belli kendimizi kandırmayalım. Kürt soy kırımların adına faili meçhul dedirtiyorlar" diye ifade etti.