28 Eylül 2024 Cumartesi

Sancar: 14 Mayıs'ta miadı dolacak

İktidarın seçim değil savaş çalışması yürüttüğünü kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Sancar, iktidarın tüm kirli oyunlarını boşa çıkaracak güçleri olduğunu kaydetti ve 14 Mayıs seçimlerine halkların hazır olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin haftalık Meclis grup toplantısındaki gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Grup toplantısına Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, Genel Sekreteri Emre Öztürk ve EHP Sözcüsü Özge Akman, TÖP Sözcüler Kurulundan Perihan Koca, Juliana Gözen ve Pelin Kahiloğulları, Sosyalist Meclisler Federasyonu Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve yöneticiler Erdal Ataş, Dilşat Canbaz Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün katıldı. Ayrıca İzmir Urfa Federasyonu ve Tüm Bel Sen’den temsilcilerin yanı sıra Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Bayram Bozyel, Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ve PM Üyesi Haydar Cihaner de grup toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan Sancar, şunları söyledi:

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklandığını hatırlatan Buldan, halkların hangi tarihte yapılırsa yapılsın her açıdan seçime hazır olduğunu dile getirdi. İktidarın sandıklardan düzen de savaş, sömürü, yalan, talan, çete ve mafya düzeni çıkarmak istediğini söyleyen Sancar, "Onların seçimlerinde halk yok, kendi saltanatları var" dedi.

AKP-MHP iktidarının darbeci, kayyumcu, gaspçı rejimlerini seçime soktuğunu kaydeden Sancar, seçim kampanyası değil savaş kampanyası yürüten iktidarın oyunlarını boşa çıkaracak güçlerinin olduğunu da ifade etti.

Kaynakları emekliden emekçiden esirgeyen iktidarın bu kaynakları savaş politikalarına harcadığını söyleyen Sancar, "Bu iktidar savaş politikalarıyla ayakta kalmaya çalışıyor, savaş politikalarıyla halkları ayrıştırmak istiyor, savaş politikalarıyla toplumsal muhalefet güçleri arasına nifak sokmaya çalışıyor, savaş politikalarıyla bu toplumu rehin almak ve iradesine ipotek koymak istiyor. O nedenle diyoruz; savaş politikalarına karşı çıkmak aynı zamanda sömürüye, rehin politikasına, ipotek planlarına karşı çıkmaktır" dedi.

Bu karanlık rejimi durduracaklarını, değiştireceklerini dile getiren Sancar, "HDP olarak hedefimiz Meclis’i en geniş katılımla tüm renklerin, halkların, inançların temsil edildiği bir platforma çevirmektir. Yani halkların demokratik meclisini yaratmak istiyoruz ve buna gücümüz var. Buna ulaşacak irademiz de var. Bu iradeyi her alanda büyütmek ve bu ittifakı en geniş noktaya taşımak şimdi önümüzdeki en büyük görevdir. Gücümüze inanıyoruz, kararlıyız. Hepimiz buna odaklanmış durumdayız. 14 Mayıs bir milat olacaktır, halkların miladı olacaktır" ifadelerini kullandı.