10 Ekim 2024 Perşembe

Savur ve Kızıltepe Belediye eşbaşkanları tahliye edildi

Yerlerine kayyum atanan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü, yargılandıkları davadan tahliye edildi.

Yerlerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan Mardin'in Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü'nün yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Yılmaz ve Öncü tutuldukları Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı. Duruşmada eşbaşkanların avukatları da hazır bulunurken, yakınları duruşmayı takip etti. 

Duruşmada savcılık eşbaşkanların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme dosyada bu celse karar vermeyeceğini, önceki duruşma mütalaanın okunduğunu belirterek, tutukluluk durumuna ilişkin savunma yapmalarını istedi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti oy çokluğu ile Yılmaz ve Öncü'nün adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 22 Haziran tarihine erteledi.