24 Eylül 2024 Salı

Şengal Özerk Yönetimi: KDP'nin Şengal'e gelmesine izin vermeyeceğiz

Şengal Özerk Yönetimi, KDP'nin silahlı güçle Şengal'e gelmesini asla kabul etmeyeceklerini ve böylesi bir provokasyona izin vermeyeceklerini belirtti.

KDP'nin Şengal'e silahlı güç göndermeye çalışacağına dair bilgiler aldığını belirten Şengal Özerk Yönetimi, olası müdahaleye karşı açıklama yaptı. Girişimi provokasyon olarak nitelendiren Şengal Özerk Yönetimi, sessiz kalmayacağını ve Şengal'in meşru savunma hakkını sonuna kadar kullanacağını duyurdu.

Şengal Özerk Yönetimi, "Aldığımız bilgilere göre, KDP askeri güçlerle Şengal'e gelip provokasyon çıkarmak ve halkımızı karşı karşıya getirmek istiyor. Biz Şengal Özerk Yönetimi olarak, atılmak istenen bu adımı çok tehlikeli görüyoruz. Provokasyonlar karşısında kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz" diye belirtti.

Irak'ın seçim sürecinde olduğunu hatırlatan Şengal Özerk Yönetimi, seçim sürecinin son haftasında KDP'nin bir provokasyon peşinde olduğunu dile getirdi. Açıklamada, "Bu seçimde KDP adaylarının genelde ve Şengal'de kazanamayacağı ortaya çıktı ve görünüşe göre partileri içinde ciddi sorunlar var. Bu yenilgiyi savaşla, çatışmalarla, provokasyonlarla gizlemek, örtmek istiyor" diye belirtti.

Kamuoyunu KDP'nin yaratmak istediği provokasyona karşı uyaran Şengal Özerk Yönetimi şu ifadeleri kullandı: "KDP silahlı güçlerinin Şengal'e girmelerini kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Onlara karşı büyük bir direniş göstereceğiz, halkımızın iradesini çiğnetmeyeceğiz. Halkımıza hangi saldırının geleceğini bilmek lazım, meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. Şengal'in işgalini kabul etmiyoruz. Fermana sebep olanları kabul etmemiz mümkün değil. Şengal'de kargaşa, huzursuzluk çıkması halinde sorumlusu KDP olacağını açık bir şekilde belirtiyoruz. Irak'ı da sorumluluğunu üstlenmeye, Êzidî halkına yönelik provokasyon ve zulme izin vermemeye çağırıyoruz."