28 Eylül 2024 Cumartesi

Şengal'de MİT ajanlarına yönelik 'İntikam Operasyonu' başlatıldı

Şengal güvenlik güçleri ve YBŞ Özel Kuvvetleri; KDP ve MİT'le işbirliği yaparak Êzidi toplumunun öncülerini hedef alan ajanlara yönelik devrimci operasyon başlattı.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre Şengal güvenlik güçleri ve YBŞ Özel Kuvvetleri, KDP ve MİT'e bağlı ajanlara yönelik "İntikam Operasyonu" başlattı. Operasyonlar sonucunda ajan ağına büyük darbe vuruldu. Birçok saldırı ise netliğe kavuşturuldu.

Rojnews'te yer alan habere göre YBŞ'ye bağlı Özel Kuvvetler ve Şengal güvenlik güçleri, uzun bir süredir bu operasyona hazırlanıyordu. İşgalci Türk devleti; 2017 yılından itibaren Şengal Özerk Yönetim kurumlarını ve Şengal halkının öncülerini hedef alıyor ve hava saldırıları düzenliyordu.

KDP, Türk devleti ve Bağdat arasında imzalanan 9 Ekim Antlaşması'nın ardından ise Şengal'e yönelik saldırılar daha da arttı. 9 Ekim Antlaşmasının ardından hava saldırılarıyla birlikte sabotajlarla Şengal halkının öncüleri hedeflendi.

Saldırılar sonucunda birçok savaşçı ve Êzidi halkının öncüleri ölümsüzleşti. YBŞ Özel Kuvvetleri ve Şengal güvenlik güçleri yaptıkları gerekli araştırma ve incelemenin ardından "İntikam Operasyonu" adıyla devrimci operasyon başlattı.

AJANLAR İHANETLERİNİ İTİRAF ETTİ
Rojnews'te yer alan bilgilere göre belli bir aşamaya kadar sonuç alınan operasyon henüz devam ediyor. Devrimci Operasyon'un sonucunda ajan ağı önemli oranda açığa çıkarıldı, ajan faaliyeti yürüten birçok kişi yakalandı.

Yakalanan kişilerin, yaptıkları itiraflarda KDP ve MİT'e bağlı olarak ajanlık yaptıkları, Şengal Özerk Yönetimi'ne, Şengal direniş birliklerine ve Êzidi halkının öncülerine karşı ihanet ettiklerini itiraf etti.

Operasyon sonucunda Êzidi toplumunun birçok öncüsüne ve Özerk Yönetime yönelik yapılan saldırılar açığa kavuşturuldu. Şengal Özerk Yönetim Kurumları konuyla ilgili yakın zamanda resmi açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirecek.