21 Eylül 2024 Cumartesi

Şenyaşarların adalet nöbeti 114. gününde 

114 gündür Adalet Bakanlığı önünde adalet arayan Şenşayar ailesi, "Bu nasıl adalettir, bu nasıl hükümettir" diye tepki gösterdi. 

Eşi ve iki oğlu gözleri önünde katledilen, bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar Adalet Bakanlığı önünde 114 gündür adalet nöbetinde. Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından adalet arayan ve nöbetini Ankara'ya taşıyan Emine Şenyaşar ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar bugün de nöbet alanındaydı.

Şenyaşar ailesi, "Adaletin olmadığı yerde herkes suçludur. Kanunlar adalet için vardır, üstünleri korumak için değil. Üstünlerin hukukuna karşı adalet nöbetimiz 114'üncü gününde" ve "Bir anne 6 yıldır nerede adalet, nerede devlet diye haykırıyor. Ülkeyi yönetenler annelerin çığlığına yenilecek. Herkes için adalet" yazılı pankartlarıyla bir kez daha bakanlığın kapalı kapısı önünde nöbet tuttu.

Emine Şenyaşar, bakanlığın kapalı kapısının önüne geçmesine engel olan polise, "Başka işiniz yok mu sizin gidin buradan, bu nasıl adalettir, bu nasıl hükümettir? Bütün dünya bizi izliyor, herkes görüyor. Bir aileyi hastanede katlettiniz, şimdi bizden ne istiyorsunuz" diye tepki gösterdi.