28 Eylül 2024 Cumartesi

Şerif Mesutoğlu 229 günlük açlık grevini bitirdi

Derik Kaymakamı Muhammed Safitürk'ü öldürdüğü iddiasıyla 2 kez müebbet hapis cezası verilen Şerif Mesutoğlu, adil yargılama talebiyle 229 gün sürdürdüğü açlık grevini bitirdi.

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü öldürdüğü iddiasıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Şerif Mesutoğlu, adil yargılanma talebiyle 229 gün sürdüğü açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mesutoğlu'nun, ailesine mektup gönderdiği belirtildi.

'HUKUKİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİM'
Açıklamada, Şerif Mesutoğlu'nun gönderdiği mektup paylaşıldı.

Mektup şöyle:
"Suçsuzluğumun ispatı ve gerçek suçluların ortaya çıkarılması noktasında bugüne kadar çeşitli eylemler yaptım. Kendimi yaktım, iki kez ölüm orucuna girdim ve son olarak 24/06/2019 tarihinden bu yana açlık grevindeyim. Bu eylemler bedenimde ağır hasarlar bıraktı. Muhtemelen yeni hasarlar da oluşacaktır. Yaptığım eylemler içerisinde bulunduğumuz süreç ve okuduğum üniversite, yapılan bu adaletsizliğe karşı uzun soluklu hukuki bir mücadele vermem yönünde bir bende bir farkındalık oluşturdu. Bu nedenle, uzun soluklu bir mücadele için fiziken, aklen ve ruhen sağlıklı olmam gerektiğini görüyor ve açlık grevimi sonlandırıyorum. Bundan sonraki süreçte bir adalet öğrencisi olarak Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve yasalardan doğan haklarımı kullanarak hukuki mücadelemi sürdüreceğim.

Açlık grevim sürecinde bana güvenen, inanan, sesime ses olan, destek olan başta ailem olmak üzere, arkadaşlarım, dostlarım, TİHV, İHD, milletvekilleri ve kamuoyunun ilgili tüm kesimlerine, özgür basına yürekten teşekkür ederim."

TİHV ve İHD, yaşamdan yana olduklarını belirterek, "İşkence yasağına aykırı tüm uygulamaların takipçisi olduğumuzu, adil yargılanma hakkının kişinin en temel haklarından biri olduğunu yineliyor, kamuoyuna saygı ile sunuyoruz" denildi.