21 Eylül 2024 Cumartesi

Sezai Temelli, Binali Yıldırım ile görüştü

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ı ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tutuklu milletvekili Leyla Güven'in tahliye edilmesi için demokratik teamüllerin dikkate alınması gerektiğini belirtti.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen, Meclis Başkanı Binali Yıldırım ziyaret etti.
 
Ziyaret sonrası konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Dokunulmazlıklar konusunu ve hala tutukluluğu devam eden Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven ve Enis Berberoğlu’nun durumlarını dile getirdik. Bu konuda Meclis’in bir diyalog zemininde demokratik teamülleri dikkate alarak adımlar atması gerektiğini vurguladık" dedi.
 
Türkiye’de demokrasi mücadelesi açısından HDP olarak Parlamento’da demokrasi mücadelesi vermeye, toplumun tüm kesimlerinin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Temelli, "Halkın meclisi olarak gördüğümüz bu Meclis’te halkın burada olmasına, yasakların olmamasına da vurgu yaptık" diye belirtti.
 
YÖNETEMEME KRİZİ VALİLERE YETKİ VERİLMESİ İLE AŞILAMAZ
 
Valilere süper yetkiler veren yasa ile ilgili "Yönetememe krizinin artık illere, ilçelere kadar sirayet ettiği bir durumla karşı karşıyayız" diyen Temelli, "Cumhurbaşkanlığı sisteminde her şey tek kişiye bağlı ve denetim mekanizmasından yoksun bırakılmış bir durum var. Bu da tek adam rejimine bağlı bir keyfiyeti karşımıza çıkarıyor. Her valinin, kaymakamın farklı uygulamaları ile karşı karşıya kalabiliriz. Bir kayyum coğrafyası yaratıldı ve bunun yaygınlaştırılma hedefinde olduğunu hissediyoruz. Yönetememe krizini aşmak konusunda bugünkü iktidarın aklı daha fazla kontrol sistemi üretmeye yönelik" diye konuştu.
 
MERKEZ BANKASI'NIN ENFLASYON TAHMİNİ DRAMATİK
 
Merkez Bankası’nın enflasyon tahmini ile ilgili dramatik bir artış gerçekleştiğini söyleyen Temelli, "Merkez Bankası’nın enflasyon odaklı bir düzenlemeyi yapamadığını düşünüyoruz. Bu ekonominin de artık çığırından çıktığının göstergesi. Çünkü beklentinin 5 puan arttığı bir yerde faize dair bir düzenleme yok. Bunun da olumsuz yansımalarını ekonomi zaten yaşıyor, daha da yaşamaya devam edecek" dedi.