28 Eylül 2024 Cumartesi

Sincan'da DLB üyelerine faşist saldırı

Ankara Sincan'da DLB üyeleri, kendileriyle görüşmek isteyen bir grup faşistin saldırısına uğradı.

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) üyeleri, sosyal medyadan "size üye olmak istiyoruz" diye kendilerine ulaşan bir grup tarafından darp edildiklerini açıkladı. DLB üyeleri konuya ilişkin İHD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Saldırıya uğrayanlardan DLB üyesi Doğukan Ertan, "Sosyal medyadan bize mesaj attılar. Sincan'da sizinle görüşmek istiyoruz dediler. Liseli olduklarını söylediler. Bizde gittik ve orada bekledik ancak gelen 6 kişi bir şey sormadan bizi darp etti. Çevredekilerin yardımıyla saldırılar son buldu. Halkın saldıran kişilerin ülkücü olduğunu söyledi" dedi.

Ertan, "Saldıran kişiler ve bizi sürekli hedef gösteren polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Darp raporumuz var, kamera kayıtlarının incelenmesini ve bizi darp eden kişilerin bulunup cezalandırılmasını istiyoruz" diye belirtti.

Polis teşvikiyle saldırıya uğradıklarını söyleyen DLB üyesi Fulya Demir, "Ülkü ocaklarından olduğunu düşündüğümüz kişiler tarafından kumpas kurularak saldırıya uğradık. Bu saldırı planlı bir saldırıydı ve Ankara Emniyetinin bizi hedef gösterdiğini düşünüyoruz. Saldırıdan sonra sosyal medyadan saldıran grupta olan bir kişi bizi tehdit eden mesajlar atmıştır" diye kaydetti.

Demir, "Başta liseliler olmak üzere gençliğe faşizme karşı mücadele etmeye çağırıyorum" diye konuştu.