23 Eylül 2024 Pazartesi

Sistematik işkence ve cinsel saldırıda bulunan erkeğe 23,5 yıl hapis istemi

Kendisinden ayrılan kadını kaçıran, mezar kazdıran, sistematik işkence uygulayan ve tecavüz eden İsmail Güneş tutuklandı. Güneş hakkında, 23,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

İstanbul Gaziosmanpaşa'da İsmail Güneş isimli erkek, kendisinden ayrılan Ayşegül G.'ye mezar kazdırdı, tecavüz etti ve sistematik işkence uyguladı. 

İsmail Güneş, sokak ortasında kaçırdığı genç kadını mezarlığa götürdü ve mezar kazdırdı. Sabaha kadar mezarlıkta kadına şiddet uygulayan Güneş, daha sonra kadını bir otele götürdü işkence etti, cinsel saldırıda bulundu. 

Ayşegül G.'nin şikayetçi olmayacağını söylemesi üzerine İsmail Güneş, kadını bıraktı. 

Emniyete giden Ayşegül G., yaşadıklarını anlattı ve şikayetçi oldu. İfadesi alınan İsmail Güneş, genç kadının iftira attığını iddia etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Güneş, tutuklandı.

23,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında mezarlıkta yapılan incelemede, toprağın açıldığına dair izlere rastlandı. Savcılık, İsmail Güneş'in suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğini belirterek, zanlı hakkında "Nitelikli Cinsel Saldırı", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ve "Yaralama" suçları kapsamında 23,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.