24 Eylül 2024 Salı

SKB'den Avrupa'da koronavirüs eylemleri

SKB, Avrupa'nın çeşitli kentlerinde gerçekleştirdiği eylemlerle, koronavirüsün kapitalist sistemin bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Fransa'da, şiddet gören kadınların durumuna dikkat çekti.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Avrupa Koordinasyonunun çağrısıyla Almanya, Fransa ve Belçika kentlerinde sokakta duran kadın, döviz asma ve sosyal medya üzerinde paylaşım eylemleri
gerçekleştirildi.

SKB yaptığı eylem çağrısında, "Kapitalist sistemin doğa ve insanı esas almayan uygulamalarının sonucu olduğunu biliyoruz. Corona salgını sistem sorunu olarak tüm insanlığı ölümcül bir yıkımla karşı karşıya getirmiştir. Bundan dolayı her çarşamba taleplerimizi dile getiren etkinlikler gerçekleştireceğiz" dedi.

Stuttgart kentinde, sokak başlarına ve market önüne, Almanca "Korona testi yaygınlaştırılsın", "Parasız sağlık istiyoruz" dövizleri asıldı.

Köln SKB ve Zora Mülheim Winerplaz'da fiziksel mesafe konularak sokak eylemi gerçekleştirdi. Eyleme halk yoğun ilgi gösterdi. Eylem esnasında halk ile ikili sohbetler gerçekleştirilerek koronavirüs sorununun sistem sorunu olduğu anlatıldı. Daha sonra hazırlanan dövizler alışveriş merkezinin önüne asıldı.

Cenevre, Londra,Viyana, Manheim, Nürnberg kentlerinde işyeri ve apartman girişlerine "Corona testi yaygınlaştırılsın" dövizleri asıldı.

Fransa'nın başkent Paris Pierfitte'te şiddete mazur kalan kadınların başvurabilecekleri telefon numaralarının yazılı olduğu dövizler sokaklara asıldı.

Sosyal medyada paylaşılan dövizlerde, "Ücretli izin verilsin", "Herkese ücretsiz sağlık hakkı", "Yaygın corona testi yapılsın" yazılı talepler dile getirildi.

Belçika'da ise kadınlar "Yaşam eve sığmaz, herkese sağlık hakkı", "Tutsak kadınlar koşulsuz serbest bırakılsın" sloganlarının yazılı olduğu dövizleri kapı önlerinde taşıdı.

SKB, her hafta çarşamba taleplerini içeren eylemlerine devam edeceğini duyurdu.