10 Ekim 2024 Perşembe

Son dört günde yaşanan hukuksuzluklara tepki 

SES Şişli Şubesi, son dört günde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti, bütün toplumu ve doğayı hedefleyen olaylar dizisini yüksek perdeden protesto ettiğini kaydetti ve mağdur edilen tüm toplumsal kesimlerle dayanışma çağrısı yaptı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi; iktidarın demokrasi, emek, çevre ve kadın karşıtlığının dur durak demeden devam ettiğini kaydetti. Açıklamada, halka karşı fiili bir savaş ilan eden iktidarın son 100  saatte gerçekleştirdikleri artık felaketin eşiğinde olunduğunun ispatı olduğu belirtildi. 

Son günlerde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekilen açıklamada, milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun üstünü değiştirmesine izin verilmeden gözaltına alınması; Gezi parkının İstanbul Büyükşehir Belediyesinden usulsüzce alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü yoluyla Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na peşkeş çekildiği; Merkez Bankası başkanlığında değişikliğe gidildiği ve gece yarısı alınan kararla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiği hatırlatıldı. 

Tüm bu yaşananların dört yılda veya dört ayda değil dört günde gerçekleştiğinin altı çizilen açıklamada, "Bizler demokrasi, doğa ve kadın özgürlük mücadelesinin onlarca yıldır sürdürdüğümüz emek mücadelesinden ayrıksı ele alınamayacağının farkındayız. Bir sağlık emek örgütü olarak da; ataerkil tahakküm türlerinden arındırılmış, demokratik, ekolojik ve emeğin Hakim olduğu sosyal bir formasyonun yaratılarak bireylerin, grupların her tür fiziksel ve psikolojik baskıdan uzak tutulmasını esas alan çabaların yüksek nitelikte koruyucu bir kolektif halk sağlığı çalışması olduğu kanaatini taşıyoruz. Bu anlamda geçen 4 günde bir bütün toplumu ve doğayı hedefleyen olaylar dizisini yüksek perdeden protesto ediyor, mağdur edilen tüm toplumsal kesimlere en içten dayanışmalarımızı iletiyoruz" denildi.