21 Eylül 2024 Cumartesi

Sosyalistlerden tepki: Kobanê'yi savunmaya devam edeceğiz

Kobanê kumpas davasında verilen hapis cezalarına tepki gösteren sosyalistler, "Kobanê sadece Kürt halkının değil Türk işçi ve ezilenlerinin de onurudur, savunmaya devam edeceğiz. Yıllara varan hapis cezaları faşist diktatörlüğün yenilgisinin üstünü kapatamaz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kobanê kumpas davasında yargılanan siyasetçiler hakkında verilen yüksek hapis cezası kararlarına tepki gösterdi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı:

ESP: "IŞİD çeteleri eliyle Kobanê'yi düşüremeyen faşist saray rejimi yargı eliyle oluşturduğu kumpas davasıyla Kürt halkını cezalandırıyor. Kobanê sadece Kürt halkının değil Türk işçi ve ezilenlerinin de onurudur, savunmaya devam edeceğiz. Yıllara varan hapis cezaları faşist diktatörlüğün yenilgisinin üstünü kapatamaz. Yaşasın Kobanê direnişi!

SKM: "Kobanê kumpas davası karar duruşmasında faşist iktidarın piyonu olan mahkemelerce, Kürt halkına ve birleşik mücadele yürüten sosyalistlere 10-30 yılları aşkın hapis cezası verildi. Haklı mücadelemizi yargılamaya sizin gücünüz yetmez. Kobanê düşmedi, düşmeyecek!"

SGDF: "Kobanê özgürlüğün ve direnişin simgesi, beraber savunmanın ve yeniden inşa etmenin adıdır. Faşist rejim, Kobanê zaferinin intikamını kumpas davasından verdiği cezalar ile almak istedi. Tıpkı Suruç'ta katliamla yapmak istediği gibi. Yenemediniz, yenemezsiniz!"