28 Eylül 2024 Cumartesi

Sosyalistlerin açlık grevi sürüyor

Hapishanelerde artan işkence ve tecride karşı açlık grevine başlayan ESP ve SGDF'nin eylemlerinin ilk günü ziyaretler ve eylemlerle geçti. Şehit ve tutsak yakınlarını ziyaret eden sosyalistler, emekçi semtlerde ise hasta tutsakların serbest bırakılması için yazılamalar yaptı, pankart astı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) hapishanelerdeki tecrit ve işkenceye karşı başlattığı açlık grevi eylemi ilk gününde ziyaretlerle sürdü. Eylemin startını Kırıklar Hapishanesi önünde veren sosyalistler, daha sonra ESP İzmir İl Örgütünde devrimci tutsakların aileleriyle bir araya gelmişti.

İLK GÜN ZİYARETLERLE GEÇTİ
Gün içinde de 30 yıllık tutsaklığının ardından aralık ayında tahliye edilen Metin Gümüş'ü ziyaret eden sosyalistler, devrimci tutsakların onurlu mücadelesinden güç aldıklarını dile getirdi.

Günün son ziyaretini ise HDP İzmir il Örgütü'ne düzenlenen silahlı saldırıda tetikçi faşist Onur Gencer'in katlettiği Deniz Poyraz'ın ailesini ziyarete eden sosyalistler, Deniz ve devrim şehitleri için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

EMEKÇİ MAHALLELERDE YAZILAMA VE PANKART
Sosyalistler ayrıca tecride dikkat çekmek için İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Onur Mahallesi ve Postacılar Mahallesinde pankart astı, yazılama yaptı.

"Dayanışmayı yükseltelim tecridi kıralım" yazılamalarıyla mahalleleri donatan sosyalistler, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" yazılı pankartları da astı.

3. GÜNÜNDE DİĞER  KENTLERE DEVREDİLECEK
16 Ocak 2023'te açlık grevinin startını İzmir'de veren sosyalistler eylemlerini 3. gününde diğer kentlere devredecek.