21 Eylül 2024 Cumartesi

Soul müziğin kraliçesi Franklin sonsuzluğa uğurlanıyor

'Soul müziğin kraliçesi' olarak anılan Aretha Franklin son yolculuğuna Afro Amerikan kadınlarla kurduğu kadın dayanışmasının simgesi kırmızı elbisesi ile uğurlanıyor.
'Soul müziğin kraliçesi' olarak nitelendirilen Aretha Franklin, 76 yaşında pankreas konseri nedeniyle hayata veda etti. Franklin için cenaze töreni düzenlendi.
 
Franklin'in tabutu törenin yapılacağı müzeye klasik bir araçla getirilirken naaşı, Detroit'teki Charles H. Wright Afrika Amerika Tarihi Müzesi'ndeki katafalka kapağı açık tabut içinde ve üzerinde kırmızı elbisesi ve kırmızı ayakkabılarıyla konuldu.
 
Aretha Franklin'in yeğeni Sabrina Owens, ünlü şarkıcının bu şekilde gömülmeyi kendisinin istediğini ve bu elbisenin de Franklin'in kendi seçimi olduğunu söyledi.
 
Aretha Franklin'in naaşı, iki gün boyunca sevdiklerinin vedası için Detroit'teki müzede ziyarete açık olacak.
 
Franklin'in son yolculuğunda giydiği kırmızı elbise ve ayakkabılar ile naaşına sürülen kırmızı ruj, Afro Amerikan kadınlarla dayanışma amacıyla kurulan Delta Sigma Theta Sorority adlı kuruluşa verdiği desteği sembolize ediyor.
 
ARETHA FRANKLİN KİMDİR?
 
Aretha Louise Franklin, 25 Mart 1942 Memphis, Tenessee doğumlu olan sanatçı birçok defa Grammy Ödülü'nün sahibidir.
 
60’ların sonlarına doğru 'Think', 'Chain of Fools', 'A Natural Woman' eserlerinin yayınlanmasıyla kendisinden süperstar olarak bahsedilmeye başlanmıştır. 1987 Rock and Roll Hall of Fame’e giren ilk kadın sanatçı olan Fraklin, 2008’de ise 18. Grammy ödülünü aldı.
 
2010 yılında sağlık sorunları yüzünden tekrar müziğe ara verdi.